2015-10-10 08:59:46
Φωτογραφία για Απόψε η ομιλία Κουτσούμπα στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή
Με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, απόψε στις 20:45 μμ, κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Νωρίτερα, θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.

Το Φεστιβάλ που ως κεντρικό σύνθημα φέτος είχε τους στίχους του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες … Θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές», άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα. Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης, καλώντας τον λαό να μην επιδείξει καμία ανοχή, αλλά να υψώσει αγωνιστικό τείχος στα μέτρα που τον οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χρεοκοπία, «στον βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στον Περισσό.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, από το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» έχουν περάσει κορυφαίοι καλλιτέχνες, από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Χρήστο Θηβαίο, ως τον Παντελή Θαλασσινό, τον Μύρωνα Στρατή, τον Ησαΐα Ματιάμπα, τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Μανώλη Φάμελλο, την Ελένη Βιτάλη, τη Γλυκερία και πολλούς ακόμα, ενώ σήμερα, αμέσως μετά τον Δημήτρη Κουτσούμπα, στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ θα ανέβει ο Θάνος Μικρούτσικος, με τους Κώστα Θωμαΐδη, Άννα Λινάρδου, Αφροδίτη Μάνου και Μίλτο Πασχαλίδη για να παρουσιάσουν ένα δίωρο αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, λίγο πριν κλείσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με τη συναυλία τους ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Μπάμπης Στόκας και η Γιώτα Νέγκα.

Πέραν από το πρόγραμμά του, τα αφιερώματα και τις εκθέσεις, στον χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου θεματικές συζητήσεις, παρουσίαση συγκεκριμένων πρότζεκτ και συλλογικών εργασιών, ενώ φιλοξενήθηκαν περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης, αθλητικές δραστηριότητες και η Διεθνούπολη
. Στον χώρο λειτούργησε ακόμα έκθεση με τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε. Μέχρι τη νίκη», που ήταν αφιερωμένη στους νεκρούς αγωνιστές που σε συνθήκες διωγμών, έμειναν όρθιοι στις εξορίες και τις φυλακές στη διάρκεια της ιστορικής περιόδου από τη δεκαετία του ’20 ως την χούντα. Στην έκθεση μπορούσε κανείς να δε πρωτότυπο αρχειακό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, που εκτέθηκε για πρώτη φορά δημόσια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ