2015-10-11 01:29:38
Φωτογραφία για Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τη διπλή επίθεση στην Τουρκία, με τους δεκάδες νεκρούς και σχεδόν 200 τραυματίες.
H διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της ειρήνης στην Άγκυρα, 

με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 97 άνθρωποι, πολύ πιθανόν διαπράχθηκε από δύο καμικάζι αυτοκτονίας", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, ότι οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν ως στόχο την ενότητα, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα της Τουρκίας.

"Υπάρχουν πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι αυτή η επίθεση διαπράχθηκε από δύο βομβιστές αυτοκτονίας", είπε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους.

"Αυτή η επίθεση δεν είχε ως στόχο μονάχα μια ομάδα ανθρώπων που ήθελε να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση ή μια πολιτική ομάδα, (αυτή η επίθεση) στοχοθέτησε το λαό μας", προσέθεσε ο Νταβούτογλου και επισήμανε:

"Καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές (…) μια τέτοια επίθεση στοχοθετεί απευθείας τη δημοκρατία μας, τα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας".

"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία από τις πλέον οδυνηρές τρομοκρατικές ενέργειες στην ιστορία της Δημοκρατίας μας", σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός και κατήγγειλε τους δράστες ως "εχθρούς της Ανθρωπότητας".

Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ