2015-10-12 09:10:00
Φωτογραφία για Πρίφτης : «Αισιόδοξα μηνύματα»
Όλα όσα είπε ο τεχνικός του ΑΡΗ Δημήτρης Πρίφτης, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναικό:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναικό για την δίκαιη νίκη, αλλά συγχαρητήρια και στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, ηταν κάποιες μικρές λεπτομέρειες είτε ένα καλάθι που δεχθήκαμε είτε ένα καλάθι που δεν βάλαμε.Πιστεύω ότι ήταν πολύ το κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο όπου κάναμε 10 λάθη, αυτό βοήθησε σε σημαντικό βαθμό τον Παναθηναικό. Ισορροπήσαμε τις επιλογές στο τρίποντο σουτάραμε λιγότερα παρότι ο Παναθηναικός το δίνε το τρίποντο με την άμυνα του. Όταν βρήκε συνεργασία ο Διαμαντίδης με τον Γκιστ εκεί έγινε η ζημιά, δεν αμυνθήκαμε καλά, είχαμε ολιγωρίες. Είμαι αισιόδοξος αλλά έχουμε πολλά να βελτιώσουμε και δυστυχώς δεν υπάρχει το περιθώριο προπονητικά να τα βελτιώσεις και πρέπει να προσαρμοστούμε στο έντονο πρόγραμμα με διαδοχικά παιχνίδια που έχουμε. Σε τρεις μέρες έχουμε παιχνίδι με ταξίδι, θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα. Συγχαρητήρια στον κόσμο που μας ενίσχυσε με την παρουσία του και την φωνή του, αλλά και την συμπεριφορά του».


Αναφορικά με την απουσία του Χάγκινς κια πόσο επηρέασε τον ΑΡΗ είπε: «δεν στέκομαι σε αυτό και το κάνω επειδή πιστεύω στην δύναμη της ομάδας. Παρόλα που χάσαμε, η απρόοπτη απουσία του Χάγκινς μας κόστισε αλλά μπορεί να ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι για εμάς και τον Παναθηναικό. Η δύναμη της ομάδας είναι πάνω από τα πρόσωπα, η ομάδα πρέπει να καλύπτει τα κενά της. Το πιστεύω και φέτος και πέρυσι.  Είχε πυρετό, διάρροια και εμετούς. Είναι στο νοσοκομείο θα μείνει εκεί σήμερα, ελπίζουμε να έχει καλή ανάκαμψη. Δεν είναι στην κατάσταση που θα θέλαμε, να είναι καλά είναι το σημαντικό για να δούμε αν θα τον πάρουμε μαζί μας στην Τραπεζούντα. Οι απουσίες είναι κάτι που πρέπει να μαθουμε να προσαρμοζόμαστε».

Ο Έλληνας τεχνικός συνέχισε λέγοντας :«Αναμφίβολα είχε αισιόδοξα μυνήματα η εμφάνιση, το πικ εντ ρολ το αντιμετωπίσαμε καλά, αλλά όταν βρέθηκε η συνεργασία του Διαμαντίδη με τον Γκιστ, γιατί νωρίτερα με τους Ραντούλιτσα και Κούζμιτς ήταν πιο εύκολο για εμάς. Με τον Γκιστ ήταν δύσκολο αλλά πιστεύω ότι ήταν οι δικές μας ολιγωρίες, θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε πιο έξυπνα. Συγχαρητήρια στα παιδιά πάντως δεδομένων και των συνθηκών που προέκυψαν την τελευταία στιγμή».

Συνεχίζοντας ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, η απόδοση μας εξαρτάται από τον αντίπαλο, υπάρχουν τομείς που βελτιωθήκαμε.Το ζητούμενο είναι μία ομάδα με διπλά παιχνίδια, να βελτιώνει την προσαρμοστικότητα της, στα δεδομένα που εμφανίζει ο αντίπαλος και σε αυτά που προκύπτουν σε έναν αγώνα. Αυτή η δυνατότητα προσαρμογής είναι το σημαντικότερο στοιχείο και έχει να κάνει με την ποιότητα και το μυαλό των παικτών. Ζητούμενο είναι η σταθερότητα για όλες τις ομάδες όχι μόνο για την δική μας, σταδιακά θα βελτιωνόμαστε γιατί θα βελτιώνομε την συνήπαρξη μας μέσα στο γήπεδο. Χρειάζεται χρόνος, για να φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο για να είναι αποδοτική Ναι σε μεγάλο βαθμό, διότι το κορυφάιο συστατικό σε μία ομάδα είναι να μοιράζεται τα πάντα, τις ευθύνες και τις καλές στιγμές. όταν αυτό το διοχευτέσουμε σε όλη την ομάδα, αυτή θα είναι καλή ομάδα, άσχετα από τα αποτελέσματα»

Ο΄προπονητής του ΑΡΗ συνεχίζοντας για τα στοιχεία του αγώνα είπε: «Ο Παναθηναικός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, η κούραση έπαιξε ρόλο σε συγκεκριμένους παίκτες που έχουν την μπάλα και παίρνουν αποφάσεις. Αυτός ο συνδυασμός είναι επίσης ένα σημείο που πρέπει να βελτιωθούμε».
skepastro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ