2015-10-12 10:57:10
Φωτογραφία για Hλεκτρονική απάτη 3,5 εκατ. δολαρίων στην Πάφο! Ενώπιον Δικαστηρίου Μολδαβός
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στις 9 το πρωί, ο 30χρονος Μολδαβός ο οποίος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για απάτες.

Ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου, βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης, αναζητείτο από τις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με συνωμοσία για διάπραξη απάτης, απάτη εναντίον τράπεζας, συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και για απάτη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2015, στη συγκεκριμένη χώρα.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 30χρονος, κατά τον Αύγουστο του 2012 και μεταγενέστερα, συνωμότησε και συμμετείχε στην παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων από ηλεκτρονικό υπολογιστή υπαλλήλου εταιρείας, σε τράπεζα άλλης χώρας.


Ο 30χρονος συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, ύστερα, από σχετικό μήνυμα της INTERPOL και αφού διαπιστώθηκε ότι στις 21/8/2015 είχε αφιχθεί στην Κύπρο και διέμενε σε οικία στην Πάφο.

Στη διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε, με γραπτή του συγκατάθεση, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο 30χρονος προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου στις 29 Αυγούστου και η δικαστής Κική Κουνίδου διέταξε την κράτησή του στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι σήμερα 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να υπάρξει προσκόμιση σχετικών εγγράφων. Η κ. Κουνίδου είχε αναφέρει πως το Δικαστήριο εξέτασε όλους τους παράγοντες και τη σοβαρότητα των αδικημάτων.

Η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι είχε δοθεί στον 30χρονο έγγραφο με τα δικαιώματα του και αυτός υπέγραψε ότι τα έχει παραλάβει. Η κ. Λοϊζίδου παρέδωσε επίσης αριθμό τεκμηρίων στο Δικαστήριο που αφορούσαν διάφορα έγγραφα.

Η Εισαγγελέας ανέφερε πως η ΥΑΜ ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε διαπίστωσε ότι ο 30χρονος δεν είχε επισκεφτεί προηγουμένως την Κύπρο και πως για πρώτη φορά την επισκέφτηκε στις 21.8.2015 με άδεια παραμονής μέχρι τις 19/11/2015 στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο 30χρονος κατείχε εισιτήριο επιστροφής για τις 14 Σεπτεμβρίου. Στο Δικαστήριο η Εισαγγελέας είπε επίσης πως όταν συνελήφθη ο Μολδαβός είχε στην κατοχή του το διαβατήριο του, το οποίο και παρέδωσε.

Όπως διαφάνηκε στο διαβατήριο του έχει επισκεφτεί διάφορες χώρες όπως τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Ενώπιον του Δικαστηρίου κατατέθηκε επίσης και αντίγραφο του διαβατηρίου του 30χρονου.

Η Εισαγγελέας ζήτησε από το Δικαστήριο να δοθεί χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας έκδοσης του 30χρονου στις αμερικάνικες Αρχές, και ο 30χρονος να παραμείνει υπό κράτηση για εύλογο χρονικό διάστημα, σε πρώτο στάδιο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 2015.

Η κ. Λοϊζίδου είπε πως τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά, πως το ύψος της απάτης για την οποία κατηγορείται ο 30χρονος είναι πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και πως υπάρχει κατατεθειμένο ένταλμα σύλληψης εναντίον  του.

Πρόσθεσε πως το ένα αδίκημα επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 30 χρόνια, το άλλο μέχρι 10 χρόνια και το τρίτο μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση.

Εισηγήθηκε επίσης λόγω του ύψους της ισχυριζόμενης απάτης οποιοδήποτε ποσό εγγύησης δυνατό να καταβληθεί, να μην ακυρώνει τον κίνδυνο διαφυγής του, σημειώνοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος αυτός να διαφύγει από μη ελεγχόμενες περιοχές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ