2015-10-12 19:23:53
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο στόχαστρο ξανά οι μεταλλικές σχάρες φρεατίων - Κίνδυνος για πεζούς και οχήματα
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προστατευτικές σχάρες στα φρεάτια της Πάτρας μπαίνουν στο "στόχαστρο" επιτηδείων οι οποίοι τις αφαιρούν προκειμένου να πουλήσουν το μέταλλο από το οποίο κατασκευάζονται.

Πολλάκις τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει έκκληση ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, αφού εκτός από το μεγάλο κόστος, αποτελεί και κίνδυνο για πεζούς και οχήματα, αφού αυτές οι σχάρες μένουν ακάλυπτες.

Δυστυχώς, η άμεση αντικατάστασή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν εξαλείφει το δυσάρεστο φαινόμενο, καθώς τις κλέβουν και πάλι.

Το τελευταίο περιστατικό που κατεγράφη είναι το πρωί του περασμένου Σαββάτου με την Πάτρα και τις Υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω των έκτακτων προειδοποιήσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, συνελήφθη από τους άνδρες της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 36χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος αφαιρούσε τις σχάρες από την οδό Αμερικής.

Να σημειωθεί πως πέρα από κίνδυνο για όσους κινούνται στο δρόμο με περιορισμένο φως, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και σε περίπτωση βροχής όπου εκεί δε φαίνεται η παγίδα και παύει επίσης η λειτουργία της σχάρας που είναι να μαζεύει τα απόνερα, κατακρατώντας τα σκουπίδια από το φρεάτιο και εμποδίζοντας τη φραγή του υπονόμου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ