2015-10-14 06:09:07
Φωτογραφία για Υπόθεση Degas: Αρνούνται την ενοχή τους οι κατηγορούμενοι
Αναβλήθηκε χθες η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση κλοπής  των έξι εκατομμυρίων ευρώ πίνακα του Ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Edgar Degas "Ballerina adjusting her slipper", από την οικία 70χρονου στην Απαισιά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 53,48 και 47 ετών αρνούνται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και διάρρηξης κατοικίας και κλοπής.

Το Κακουργιοδικείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς απουσίαζε ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης και όρισε όπως η διαδικασία διεξαχθεί στις 1,2,4 και 5 Φεβρουαρίου 2016.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 53χρονος Ε/κ της Νοτίου Αφρικής, παρέμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ οι δυο άλλοι κατηγορούμενοι, από τη Λάρνακα, οδηγήθηκαν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, αφού είναι υπόδικοι για άλλες υποθέσεις.

Ο 53χρονος είναι το πρόσωπο που είχε έρθει αρχικά σε επαφή με τον παραπονούμενο για διευθέτηση της πώλησης της οικίας του και μέρος της συλλογής των έργων τέχνης που κατέχει, ενώ ο 47χρονος και 48χρονος, που έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν, είχαν συλληφθεί όταν διαπιστώθηκε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ότι τα κινητά τους τηλέφωνα, τον επίμαχο χρόνο της διάρρηξης, εξέπεμπαν σήμα από την κοινότητα της Απαισιάς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ