2015-10-15 09:37:06
Φωτογραφία για Το ολλανδικό πόρισμα για το Boeing 777 - Τρομακτικές αποκαλύψεις για τις ευθύνες [video]
Στις 17 Ιουλίου 2014 το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, με 280 επιβάτες και 15μελες πλήρωμα καταρρίφθηκε 50 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η αρμόδια ολλανδική επιτροπή (Dutch Safety Board – DSB) η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πτώσης εξέδωσε στις 13 Οκτωβρίου το πόρισμά της, βάσει του οποίου το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο Buk 9M38 με πολεμική κεφαλή 9Ν314Μ. Ο πύραυλος εξερράγη στην αριστερά πλευρά του κόκπιτ.

Τα θραύσματα κατέστρεψαν το κόκπιτ και σκότωσαν όσους βρισκόταν σε αυτό, όπως είναι εμφανές από τα υπολείμματα του αεροσκάφους που εξέτασαν οι Ολλανδοί, οι οποίοι υπολογίζοντας την τροχιά του πυραύλου αναφέρουν πως εβλήθη εντός μιας περιοχής έκτασης 320 τετραγωνικών χιλιομέτρων νοτιανατολικά του Τορέζ.

Η ολλανδική επιτροπή δεν ανέφερε ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο, αν δηλαδή εβλήθη από τους Ουκρανούς ή τους φιλορώσους αυτονομιστές. Αυτό που τονίζουν οι Ολλανδοί είναι πως ο εναέριος χώρος πάνω από τη ζώνη των συγκρούσεων πρέπει να «κλείσει».

Ο Buk είναι ένας πύραυλος μέσου βεληνεκούς με μέγιστο βεληνεκές 25 χλμ. και μπορεί να πλήξει στόχους σε ύψος έως 12.000 μ. Διαθέτει ημιενεργό ραντάρ καθοδήγησης και πολεμική κεφαλή 70 κιλών. Το παρακάτω βίντεο που εξήγησε με το ανωτέρω ρεπορτάζ ο έγκυρος Aviationist, εξηγεί το πώς εβλήθη το μαλαισιανό αεροσκάφος.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ