2015-10-15 14:05:33
Φωτογραφία για Να η ευκαιρία!
Γράφει ο Αντιναύαρχος εα Ηρακλής Καλογεράκης

Καιρός είναι να κάνουμε επιτέλους το βήμα που θα μας φέρει ένα βήμα μπροστά από τη γειτονική μας χώρα στα εθνικά μας θέματα.

Η βιαστική πρόταση/αναφορά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην ευρωβουλή μας δίνει τη ευκαιρία γιαυτό.

Ο κ.Γιούνκερ, θεωρεί πως είναι πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν οι ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας Τουρκίας στο Αιγαίο για την επιτήρηση αυτής της πύλης εισόδου μεταναστών στην Ευρωπαϊκή ένωση. Όμως, το Αιγαίο δεν είναι πύλη εισόδου (choke point) ως είναι τα στενά Ελλησπόντου, Ρόδου-Τουρκίας ή Ρόδου –Καρπάθου.  Το Αιγαίο στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει πολλές πύλες εισόδου πού είναι όλα τα λιμάνια της Τουρκίας επί της Μικρασιατικής ακτής.

Αντί λοιπόν να γίνονται μικτές θαλάσσιες περιπολίες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να γίνουν κοινές χερσαίες περιπολίες σε σημεία εκκίνησης των σκαφών που παίρνουν με μεγάλη αμοιβή τους μετανάστες για να τούς εγκαταλείψουν στη θάλασσα και να σωθούν πλέον ως ναυαγοί… Για να γίνει ένα ταξίδι «σωτηρίας» χρειάζεται αρκετή προετοιμασία, μεγάλες μετακινήσεις μέσων/ατόμων/εφοδίων και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό στα σημεία εκκίνησης αφού μιλάμε για τεράστιους αριθμούς ανθρώπων και μέσων μεταφοράς που πρέπει να συγκεντρωθούν για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους
.

Ο εντοπισμός, η αποτροπή και η καταγραφή των μεταναστών μπορεί να γίνει ευκολότερα στη ξηρά απ’ότι στη θάλασσα. Στη ξηρά δεν έχει μποφόρ, δεν έχει πνιγμούς και δεν θα μπαίνουν οι δύστυχοι μετανάστες/πρόσφυγες σε περιττά έξοδα προμήθειας βάρκας, μηχανής, καπετάνιου πλέον του εισιτηρίου της σωτηρίας τους.

Μια πρόταση λοιπόν για κοινές χερσαίες περιπολίες στα παράλια είναι, κατά την άποψη μου, πιο αποτελεσματική και θα λύνει ένα πρόβλημα χωρίς να δημιουργεί άλλα που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων και διαφορών με τη γειτονική μας Τουρκία.

Δεν αρκεί η απόρριψη της πρότασης Γιούγκερ! Όταν απορρίπτεις μια πρόταση που γίνεται και σε ζημιώνει πρέπει να έχεις έτοιμη την δική σου πρόταση και μια τέτοια είναι κοινές «χερσαίες» και όχι «θαλάσσιες» περιπολίες. Άλλωστε στη θάλασσα έχουμε Ευρωπαϊκή δύναμη που διεξάγει επιχειρήσεις.

 Ας αντιδράσουμε λοιπόν έγκαιρα ώστε η κα Μέρκελ στην επίσκεψη που θα κάνει τη Κυριακή στην Άγκυρα να έχει κατά νου τις απόψεις μας και να μην κάνει δηλώσεις που μπορεί να βάψουν τις θέσεις μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα…
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ