2015-10-16 05:55:39
Φωτογραφία για Στις Σαράντα Εκκλησιές της Αν. Θράκης το 3ο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας!
Ανατολικά της ''πινέζας'' στο τριεθνής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην τουρκική επαρχία   του Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησιές)   είναι το σημείο όπου θα κατασκευαστεί το 3ο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Αλί Ριζά Αλαμπογιούν, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu.

 

Ως πιο πιθανούς υποψήφιους επενδυτές θεωρεί κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες χωρίς να αποκλείει και τις ιαπωνικές.

Η  περιοχή βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και 100 χιλιόμετρα μακριά από τα βορειοδυτικά προάστια της Κωνσταντινούπολης ενώ είναι γνωστή για την φυσική ομορφιά της, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις  της επένδυσης.

 

Η επαρχία Κιρκλαρελί  είναι μία από τις τέσσερις επαρχίες στις οποίες διαιρείται διοικητικά η Ευρωπαϊκή Τουρκία. Βρίσκεται στα βόρεια της Ανατολικής Θράκης στα σύνορα της Τουρκίας με την Βουλγαρία και συνορεύει επίσης με τις επαρχίες Κωνσταντινούπολης, Ραιδεστού και Αδριανούπολης. Η επαρχία καταλαμβάνει έκταση 6.550 Km2 και ο πληθυσμός της είναι 326.950 σύμφωνα με εκτίμηση του 2007. Πρωτεύουσα της είναι το Κιρκλαρελί (Σαράντα Εκκλησιές Θράκης όπως ήταν γνωστό επί ελληνικής κατοχής) μια πόλη 64.265 κατοίκων.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ