2015-10-19 21:52:04
Φωτογραφία για ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΜΑΞΙΜΙΡ»... ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΜΑΤΙΑ! (PHOTOS)
Διαβάστε όσα θα θέλατε να ξέρετε για το στάδιο Mάξιμιρ καθώς και με ποιους τρόπους θα φτάσετε εκεί.

Ο Ολυμπιακός μας για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Κροατίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 21:45.

Πάμε να μάθουμε μερικά πράγματα για το γήπεδο των Κροατών To στολίδι του Ζάγκρεμπ άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στις 5 Μαΐου του 1912. Έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη περιοχή της πρωτεύουσας της Κροατίας “Μάξιμιρ”, με το στάδιο εκτός από αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ντιναμό να φιλοξενεί κατά καιρούς και μεγάλες συναυλίες.

Το 1998, άρχισε η μαζική διαδικασία ανακαίνισης και η πρώτη φάση ξεκίνησε την ίδια χρονιά. Το παλιό βόρειο τμήμα του σταδίου κατεδαφίστηκε και ένα νέο προέκυψε μέσα σε ένα χρόνο. Αυτή η ανακαίνιση ήταν πολύ σημαντική, καθώς αύξησε τη χωρητικότητα κοντά στις 35.000 θέσεις.


Το καλοκαίρι του 2011 έγινε ακόμα ένα … lifting στο γήπεδο. Όλα τα καθίσματα αντικαταστάθηκαν, εγκαταστάθηκε θέρμανση και αυτόματο πότισμα μαζί με ένα νέο χλοοτάπητα, ενώ όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, το γήπεδο καλύφθηκε με τεχνητό γρασίδι.

Το ιστορικό στάδιο της Ντιναμό βρίσκεται βόρειοανατολικά της πόλης του Ζάγκρεμπ, περίπου 4 χιλιόμετρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, παρόμοια απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Το γήπεδο συνορεύει στη βόρεια πλευρά με το πάρκο Μάξιμιρ, το μεγαλύτερο της πόλης.

Το γήπεδο βρίσκεται κοντά σε δύο από τις κύριες λεωφόρους του Ζάγκρεμπ, τις Maksimirska και Zvonimirova, που συνδέουνε το γήπεδο με το κέντρο και την περιφερειακή οδό της πόλης.

Πρόσβαση στο γήπεδο

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να φτάσετε στο γήπεδο, κυρίως με το τραμ. Από Ban Jelacic Square (στο κέντρο της πόλης) μπορεί κανείς είτε να πάρει το τραμ 11 (με Dubeč) ή 12 (με Dubrava). Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να πάρει το τραμ 1 ή 17 (για Borongaj), που περνούν νότια του και να κατεβείτε στη στάση Svetice.

Από το σταθμό των λεωφορείων (Autobusni Kolodvor) μπορεί κανείς να πάρει το τραμ 7 (για Dubrava) ή 5 (για Maksimir). H διάρκεια της διαδρομής κυμαίνεται μεταξύ κοντά στα 10 και 20 λεπτά, ανάλογα από πού θα πάρετε το μέσο μεταφοράς.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ