2015-10-20 00:16:06
Φωτογραφία για Ημερίδα για την Δημοσιογραφία Δεδομένων την Παρασκευή στην ΕΡΤ
H ΕΡΤ, τo Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και η SciFΥ συνδιοργανώνουν Ημερίδα/Σεμινάριο για τη Δημοσιογραφία Δεδομένων στην Ελλάδα, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 10.30 το πρωί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα εξεταστούν οι νέες δημοσιογραφικές δυνατότητες για έρευνα, άντληση θεματολογίας, διασταύρωση και αποτελεσματικής προάσπισης του κοινωνικού συμφέροντος.

Στον ψηφιακό κόσμο, όπου τα πάντα καθορίζονται από τα data, η Δημοσιογραφία Δεδομένων, επανακαθορίζει τον κώδικα επικοινωνίας αλλά και τη μέθοδο ανεύρεσης και σύνθεσης των δημοσιογραφικών αφηγημάτων που έχουν ως κεντρική πηγή τα στατιστικά/υπολογιστικά δεδομένα.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη, δημοσιογράφοι παρουσιάζουν το πλαίσιο της Δημοσιογραφίας Δεδομένων, πώς την αντιλαμβάνονται, τρόπους χρήσης από τους επαγγελματίες του χώρου καθώς και χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής.

Στη δεύτερη, μιλούν προγραμματιστές, δημιουργοί εφαρμογών και παρουσιάζονται δημοσιογραφικά δεδομένα με τρόπο φιλικό στο ευρύ κοινό.

H ημερίδα απευθύνεται σε δημοσιογράφους, εκδότες, συντάκτες και επαγγελματίες του χώρου, ενώ προσκεκλημένοι είναι οι σπουδαστές  όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με εστίαση στα ΜΜΕ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ