2015-10-20 01:17:07
Φωτογραφία για Η μανία με τον Picasso συνεχίζεται αμείωτη στο Παρίσι
Μια νέα μεγάλη έκθεση στο Grand Palais, στο Παρίσι προσεγγίζει τις κρίσιμες καλλιτεχνικές στιγμές της καριέρας του, καθώς και τον μύθο που δημιουργήθηκε γύρω του.

Δεν υπάρχει χρονιά, δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο που να μην οργανώνει έστω μια φορά το χρόνο μια μεγάλη περιοδική έκθεση για τον Πικάσο. Εκτός από τα μουσεία Πικάσο στην Βαρκελώνη και το Παρίσι, εκτός από τα έργα του που εκτίθενται μόνιμα στα μεγάλα μουσεία και τις γκαλερί του κόσμου, η δημιουργία του μοιάζει να είναι οπτικά ανεξάντλητη, καθώς και η θεματολογία που προκύπτει από αυτήν. 

Οι είκοσι και περισσότερες εκθέσεις για τον Πικάσο στο Παρίσι από το 1973 μέχρι σήμερα μαρτυρούν την βαθιά επίδραση στους επόμενους, την επίπτωση της δημιουργίας του στην σύγχρονη τέχνη. «Πικάσο-μάνια» είναι η νέα μεγάλη έκθεση στο Grand Palais, στο Παρίσι και προσεγγίζει θεματολογικά και χρονολογικά τις κρίσιμες καλλιτεχνικές στιγμές της καριέρας του, καθώς και τον μύθο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του
. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από την οικογένεια και τα μουσεία Πικάσο και έχουν τοποθετηθεί με τον τρόπο που επιθυμούσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης όταν είχε προσωπικά εποπτεία των εκθέσεών του όπως στην Αβινιόν, το 1970. Οι μεγάλες στυλιστικές του φάσεις και τα εμβληματικά του έργα υπάρχουν απέναντι με σύγχρονες δημιουργίες των Hockney, Johns, Lichtenstein, Kippenberger, Erro, Warhol, με μια ποικιλία μέσων και τεχνικών όπως βίντεο, ζωγραφική, γλυπτική, γραφικές τέχνες, κινηματογράφος, φωτογραφία, εγκατάσταση.

 Ο Πικάσο έκανε πάνω από 50.000 έργα στην μακρά καριέρα του. Στην έκθεση ρίχνει κανείς μια ματιά στην καλλιτεχνική αλληλεπίδραση με το έργο του Πικάσο των καλλιτεχνών πρωτοπόρων στη δική τους περίοδο, μέσα στην επανάσταση των εικαστικών τεχνών. Η μανία με τον Πικάσο, είναι κάτι πέρα από μια ανάγνωση της τέχνης και της τεχνικής του. Είναι ένας τρόπος μοναδικός με τον οποίο αντιλαμβανόταν την εικόνα και το σχήμα. Γιαυτό εμείς οι θεατές, τον ανακαλύπτουμε ξανά και ξανά, μετατοπιζόμαστε αισθητικά από εποχή σε εποχή και καλλιτεχνική περίοδο, βλέποντας κάθε φορά το παλιό ως νέο, όπως αρμόζει στην μεγάλη τέχνη. 
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ