2015-10-20 23:47:18
Φωτογραφία για ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΙΒΕΡΣ ΓΙΑ... ΟΛΑ!
Στο στούντιο του Sport24 Radio 103.3 φιλοξενήθηκε ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στην χώρα μας μετά την πρόσκληση του Δήμαρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Ο «Ποταμός» μίλησε... για τα πάντα. Για το Final 4 της Ρώμης, την ήττα από τον ΒΑΟ, τον Σπανούλη, το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ αλλά και για το πώς τον αντιμετωπίζουν στους δρόμους της Αθήνας αυτές τις ημέρες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για ποιο λόγο επέστρεψε στην Ελλάδα: "Ο λόγος που επέστρεψα στην Ελλάδα είναι για να μιλήσω στα παιδιά, να επισκεφθώ σχολεία και να τα ενθαρρύνω να συνεχίσουν να ονειρεύονται».

Αν θα τον ενδιέφερε να συνεργαστεί με τον Ολυμπιακό: «Βεβαίως, βασικά ασχολούμαι με τα παιδιά και την εκπαίδευση τους. Ξέρω ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα, όμως είμαι υπερήφανος για αυτή την χώρα και θέλω να φέρω επενδύσεις στην χώρα».

Αν έχει αλλάξει ο τρόπος που μαθαίνουν το μπάσκετ στις ΗΠΑ: «Το σημαντικό είναι να μαθαίνουν τα βασικά του αθλήματος, στηρίζονται στην εκμάθηση των βασικών τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο μέρος της εκπαίδευσης».


Για το Final Four της Ρώμης: «Είναι γεμάτη έντονες αναμνήσεις εκείνη η εποχή. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου».

Για την σεζόν πριν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού στην Ρώμη: «Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα κατακτούσαμε την Ευρωλίγκα. Η πρώτη σεζόν ήταν πετυχημένη, όχι όμως στον βαθμό που ήθελαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Όταν έφυγα το καλοκαίρι και επέστρεψα σπίτι, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα και στο τέλος να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα».

Αν θυμάται την ήττα από τον ΒΑΟ: «Πάντα υπάρχουν αυτά τα "ταξίδια" όπου δεν αποδίδεις σύμφωνα με τις δυνατότητες σου. Τότε όμως πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να ξέρεις τι αξίζεις. Κάθε μέρα οι παίκτες πρέπει να πηγαίνουν στην προπόνηση και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εκείνη την σεζόν υπήρχαν αρκετές στιγμές που αναρωτιόμουν που πηγαίνει εκείνη η ομάδα. Αν οι παίκτες δουλεύουν σκληρά, στο τέλος θα πετύχουν τον στόχο τους».

Αν βλέπει ομοιότητες του ίδιου με τον Σπανούλη: «Ναι βλέπω ότι υπάρχουν ομοιότητες, μου αρέσει να τον παρακολουθώ. Έχει τρομερή θέληση και αποφασιστικότητα, ακόμη και στο χθεσινό ντέρμπι έχει 11 ασίστ, όμως αρκετές φορές ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την προσφορά του».

Αν έχει ανέβει το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα: «Όταν αγωνιζόμουν το πρωτάθλημα ήταν περισσότερο ανταγωνιστικό. Φέτος αναμένεται η Λίγκα να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον με την παρουσία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ που αναμένονται να είναι βελτιωμένοι».

Αν βλέπει κάποιο Έλληνα που μπορεί να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ: «Αυτές τις μέρες επισκέφθηκα σχολεία και ομάδες όπου είδα παιδιά με όνειρα. Τα ενθάρρυνα να δουλέψουν για να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Ακόμη και αν δεν έχει το χάρισμα, αν δουλέψεις σκληρά και είσαι αφοσιωμένος στον στόχο σου μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου».

Τι του λένε όταν τον βλέπουν στους δρόμους της Αθήνας: «Φυσικά και με αναγνωρίζουν, μάλιστα στην πτήση από την Ρώμη στην Αθήνα έβγαζα selfies με τους συνεπιβάτες. Ξέρω ότι είμαι πρότυπο για κάποια παιδιά, ενώ κάποιοι μεγαλύτεροι μου έλεγαν ιστορίες και έκλαιγαν για την εποχή της Ρώμης».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ