2015-10-21 17:39:06
Φωτογραφία για Ένα λάθος 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Ακόμη και οι τραπεζικοί κολοσσοί υποπίπτουν σε σφάλματα. Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank κατέβαλε ποσό 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λογαριασμό πελάτη της από αμερικανικό hedge fund κατόπιν λάθους που έκανε ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλός της. Η τράπεζα ανέκτησε το ποσό την επόμενη μέρα και το περιστατικό αναφέρθηκε στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στις αρμόδιες βρετανικές αρχές.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας σε υποκατάστημά της στο Λονδίνο τον Ιούνιο, ενώ ο διευθυντής βρισκόταν σε διακοπές. Το λάθος έγινε όταν ο υπάλληλος πέρασε ένα ποσό ως μεικτό και όχι ως καθαρή αξία, με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλά περισσότερα μηδενικά! Τέτοια λάθη γίνονται συχνά, αλλά σπανίως προκύπτουν τέτοια ποσά!

Η Deutsche Bank, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, βρίσκεται στην διαδικασία αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεών της. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού John Cryan, θεωρείται πως διαδραματίζει «θεμελιώδη» ρόλο στην αναμόρφωση της τράπεζας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ