2015-10-21 21:17:07
Φωτογραφία για Στο έλεος του Θεού βρέθηκαν 2.500 κρατούμενοι και δεκάδες Λιμενικοί στο ετοιμόρροπο κτίριο του Λιμανιού
Περίπου 2.500 κρατούμενοι έχουν περάσει από τα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, οπότε και το κτίριο στο οποίο στεγάζονται κρίθηκε ετοιμόρρομο και στατικά επικίδνυνο.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 12 Λιμενικοί εκτελούν σε 24ωρη βάση από τον ίδιο χώρο που βρίσκεται κοντά στον μόλο της Αγίου Νικολάου

Τόσο οι κρατούμενοι, όσο και οι Λιμενικοί είναι πλεόν βέβαιο οτι βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο μιας και όπως έχει αποκαλυφθεί εδώ και οκτώ μήνες, το κτίριο που βρίσκεται στο βόρειο Λιμάνι της Πάτρας ή θα πρέπει να κατεδαφιστεί, ή θα πρέπει να ανακατασκευστεί, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει κινηθεί η παραμικρή διαδικασία για την δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων.

Την ίδια ώρα, το tempo24.gr πληροφορείται οτι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών με έγγραφα προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και τα οποία έχουν σταλεί και στην  Εισαγγελία Πατρών, έχουν πέσει «στο κενό».


Πιο συγκεκριμένα, η Αστυνομία αδυνατεί εκ των πραγμάτων να δεχθεί κρατούμενους του Κεντρικού Λιμεναρχείου αφού ήδη στα κρατητήρια της Ασφάλειας και των Τμημάτων της πόλης η κατάσταση είναι ασφυκτική.

Επίσης το σχετικό αίτημα που έχει διαβιβαστεί στον ΟΛΠΑ δεν έχει γίνει δεκτό αφού δεν υπάρχουν χώροι που μπορεί να στεγαστούν στο νέο Λιμάνι χώροι κράτησης

Να σημειωθεί οτι πλέον δεν μπορούν να προωθηθούν και διαδικασίες για την ανέγερση νέων κτιρίων  στον χώρο του νέου Λιμανιού.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Έτσι, κρατούμενοι και Λιμενικοί, βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού, αφού και οι μεν και οι δε αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να βρίσκονται κάτω από τη στέγη ενός κτιρίου που είναι ετοιμόρροπο.

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tempo24.gr τα κρατητήρια βρίσκονται σε απόσταση...τριών χιλιομέτρων από την κεντρική διοίκηση του Λιμεναρχείου, γεγονός που προκαλεί καθημερινό κίνδυνο σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στην στο ετοιμόρρομο κτίριο του νέου Λιμανιού.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ TEMPO24.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσφατο ρεπορτάζ του tempo24.gr για το θέμα, διαβιβάστηκε αρμοδίως από εμπλεκόμενες Υπηρεσίες στον Εισαγγελέα για τα περεταίρω. Την ίδια ώρα το πρόβλημα διογκώνεται, μιας και ο ΟΛΠΑ, οι Υπηρεσίες του οποίου έχουν σημάνει το ετοιμόρροπο κτίριο, δεν προχωρά σε διαδικασίες ανακατασκευής ή κατεδάφισης, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, θεωρώντας οτι λόγω της προσωρινής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου η αρμοδιότητα αυτή περνά στην Δημοτική Αρχή
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΡΕ ΣΙΝΤΕΝΦΕΛΝΤ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΡΕ ΣΙΝΤΕΝΦΕΛΝΤ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ