2015-10-22 06:33:13
Φωτογραφία για Μαραθώνιος κατά της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας
Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία».

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, θα είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εταίρος του Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία» είναι η πρόληψη νοσημάτων μέσω υιοθέτησης υγιεινών συμπεριφορών όπως τακτική άσκηση, αποχή από το κάπνισμα, ισορροπημένη διατροφή και προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος.

Η πνευμονιοκοκκική πνευμονία αποτελεί απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος με θνητότητα μεγαλύτερη του 15% σε ευαίσθητους πληθυσμούς όπως βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, καπνιστές και ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως σακχαρώδης διαβήτης, άσθμα και ΧΑΠ.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πνευμονολογικά νοσήματα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 3 βασικότερες αιτίες θανάτου,ωστόσο η πλειονότητα των νοσημάτων αυτών μπορούν να προληφθούν με την αποφυγή του καπνίσματος και τον εμβολιασμό ή θα μπορούσαν να ελεγχθούν περισσότερο σε πρώιμα στάδια εφόσον διαγνωσθούν ή εντοπισθούν με κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις όπως η σπιρομέτρηση, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο  πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ.Μιχάλης Τουμπής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ
. Κώστας Παναγόπουλος τόνισε ότι οι δυο φορείς επιδιώκουν να πείσουν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, να υιοθετήσουν ένα διαφορετικό καλύτερο τρόπο ζωής, προσθέτοντας πως φέτος από τους πέντε συνολικά άξονες πρόληψης, σειρά είχε ο εμβολιασμός.

Γι’ αυτό και κεντρικό μήνυμα του αγώνα θα είναι »Πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Ο εμβολιασμός σώζει ζωές»!

Η διεξαγωγή του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Πνευμονίας, στις 12 Νοεμβρίου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ