2015-10-23 19:05:07
Φωτογραφία για Ο Μεϊμαράκης σκόραρε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στη Μαδρίτη... [photos]
Με σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας στις βαλίτσες της... επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής από την ισπανική πρωτεύουσα η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και επέτυχε σημαντικούς στόχους.

Η αποξένωση της ΝΔ από την υπόλοιπη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, η οποία είχε παρατηρηθεί τον τελευταίο χρόνο, μετά την ήττα στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους ατυχείς χειρισμούς που ακολούθησαν, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατόρθωσε να κλείσει το μέτωπο αυτό, ενώ οι επαφές του σε κορυφαίο επίπεδο με την Ανγκελα Μέρκελ, τονΖαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Νικολά Σαρκοζί, η ομιλία του για το Μεταναστευτικό και η διόρθωση στο ψήφισμα κατά της Ελλάδας, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο.

Μετά τις επαφές και τις παρεμβάσεις του Προέδρου της ΝΔ, έκδηλη ήταν η ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για την τοποθέτηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία μιλώντας για το προσφυγικό, δεν έκανε καμία αναφορά για κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας. Είχε προηγηθεί συνάντησή της με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπου ο Πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.


Από την ισπανική πρωτεύουσα ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν δέχεται κοινή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών είναι εξόχως ανθρωπιστικό, είναι διεθνές και με αυτά τα κριτήρια πρέπει να αντιμετωπιστεί."Ομως", τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, "δεν μπορεί να έχουμε κοινή φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα. Και για αυτό ζητήσαμε να υπάρξει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Και η Ελλάδα ταυτόχρονα να αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων της, με τη βοήθεια βέβαια της Ευρώπης".

Ο κ. Μεϊμαράκης είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος τον συνεχάρη για την επιτυχή συμμετοχή της ελληνικής αποστολής και για τις πολιτικές παρεμβάσεις του, καθώς και με τον Νικολά Σαρκοζί.

Τόσο η εν γένει παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Συνέδριο του ΕΛΚ, όσο και, ειδικότερα, η ομιλία του ενώπιον των 1.900 συνέδρων, κατά την οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο μεταναστευτικό, κατέδειξαν το ηγετικό του προφίλ.

Αρνητική εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η απουσία από την αίθουσα των Αντώνη Σαμαρά καιΑπόστολου Τζιτζικώστα, οι οποίοι έκριναν σκόπιμο να απέχουν την ώρα που ο Πρόεδρος της ΝΔ έδινε μάχη υπέρ των συμφερόντων της χώρας μας...
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ