2015-10-24 14:21:10
Φωτογραφία για Καλάβρυτα: Κινδύνεψαν μοναχές απο τους κεραυνούς -Αποκλεισμένο ακόμη το Μοναστήρι Μακελλαριάς
Συναγερμός σήμανε στα Καλάβρυτα την Τετάρτη όπου -όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Πελοπόννησος"- οι δύο μονάζουσες, η... ηγουμένη Μαρκέλλα και η μοναχή Συγκλητική, βρέθηκαν κυριολεκτικά σε κίνδυνο. Το πρόβλημα ξεκίνησε λόγω της πρωτοφανούς βροχόπτωσης που σημειώθηκε από τα ξημερώματα της Τετάρτης και συνεχίστηκε κατά διαστήματα μέχρι και προχθές Πέμπτη αργά τη νύχτα.

Αρχικά ήταν οι κεραυνοί αυτοί που έπληξαν τη Μονή, καταστρέφοντας μάλιστα και το αλεξικέραυνο που είχε τοποθετηθεί εκεί για να αποτρέπει τους κινδύνους από τις κεραυνοφόρες καταιγίδες.

Ως αποτέλεσμα ήταν το Μοναστήρι να μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ σύμφωνα με την επικοινωνία της «Π» με τη μοναχή Συγκλητική, πραγματικά κεραυνοβολήθηκαν όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Από τους κεραυνούς και τη μεγάλη τάση, κάηκαν πρίζες, καλώδια ενώ όλες οι πλακέτες από τις ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις του Μοναστηριού, αχρηστεύθηκαν.


Στη συνέχεια, η έντονη βροχόπτωση κατέστρεψε τον δρόμο προς το ιστορικό Μοναστήρι. Ο χωμάτινος αυτός δρόμος, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε καλή γενικά κατάσταση, δεν άντεξε το νερό, με αποτέλεσμα να κλείσει από φερτά υλικά και να υποχωρήσουν σημεία του οδοστρώματος, αποκόπτοντας τη Μονή.

Μέχρι και χθες το πρωί στον χώρο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ούτε μεγάλα οχήματα ,ενώ και η ΔΕΗ αδυνατούσε να φτάσει για να αποκαταστήσει τις βλάβες στην ηλεκτρική δικτύωση.

Τελικά χθες, μηχάνημα του Δήμου Αιγιαλείας προσέγγισε την περιοχή και άνοιξε τον δρόμο, προσωρινά όμως καθώς η κατολίσθηση στη θέση «Λύκου Αλώνι» ήταν εκτεταμένη, ενώ συνολικά ο μήκους 10 χιλιομέτρων χωματόδρομος εξακολουθεί να έχει πολλά ακόμη προβλήματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ