2015-10-24 14:54:06
Φωτογραφία για Άλλαξε η Έκθεση λόγω …προσφυγικού;
Τόσο με γραπτή τους ερώτηση προς της Κομισιόν όσο και με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Γιούνκερ και την αντιπρόεδρο Μογκερίνι, οι δύο ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για την αλλαγή στάσης της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.

Ειδικότερα, στην ερώτησή τους επισημαίνουν την υποχώρηση της Τουρκίας σε όλα σχεδόν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης τους τελευταίους μήνες, αλλά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της Έκθεσης Προόδου. Συγχρόνως ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά πόσον συνδέεται η Ενταξιακή Πορεία της Τουρκίας με τη συνεργασία της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όπως εκφράστηκε από τη Γερμανίδα καγκελάριο κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία και κατά πόσον αληθεύει ότι κάποια σημεία της Έκθεσης τροποποιήθηκαν λόγω αυτής ακριβώς της προσφυγικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, συνυπέγραψαν με άλλους ευρωβουλευτές επιστολή στον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, στην οποία και προειδοποιούν μεταξύ άλλων πως «οι προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε. για τη διεύρυνση δε θα πρέπει να μετατρέπονται σε πολιτικό μέσο για την αντιστάθμιση μίας αποτυχημένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης». Καλούν, δε, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει στην έκδοση της έκθεσης προόδου για την Τουρκία πριν από τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ενώ αφήνουν σαφείς αιχμές για την στιγμή που επέλεξε να ταξιδέψει στην Τουρκία η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιδιαίτερα ατυχή» Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ