2015-10-26 08:22:43
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις θα έχει σήμερα Δευτέρα, στις 14:00, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη Ντομπρόβσκις πραγματοποιείται τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-θεσμών για την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων μέτρων φαίνεται να έχουν μπλοκάρει. 

Η εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα είναι το κεντρικό θέμα στις επαφές που θα έχει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. «Τα πράγματα είναι απλά: Απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων» δήλωσε, προειδοποιώντας ότι η εφαρμογή του προγράμματος είναι η βασική προϋπόθεση, ώστε να μην επανέλθει στο τραπέζι το σενάριο του Grexit.

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι η επίσκεψη του κ. Ντομπρόβσκις, ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του το σύνολο των ελληνικών θεμάτων, δείχνει την κορύφωση του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για την προώθηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς σημειώνεται αμέσως μετά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα και λίγες μέρες πριν την άφιξη του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, πιθανότατα στις 3-4 Νοεμβρίου, αν και η ακριβής ημερομηνία μένει να επιβεβαιωθεί. Κατά τις ίδιες πηγές, τον Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάς Ντερούζ και ο Μάαρτεν Βερβέ, επικεφαλής της νεοσύστατης Υπηρεσίας για την Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. 

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ