2015-10-29 19:02:08
Φωτογραφία για Ο πατριός της τής άφησε το πιο συγκινητικό γράμμα με συμβουλές λίγο πριν φύγει από τη ζωή... Διαβάστε και λυγίστε
Λίγο προτού ο Tom Attwater χάσει τη μάχη του με τον καρκίνο, έγραψε ένα γράμμα για τη θετή του κόρη Kelli, το οποίο θα τη συντροφεύει σε όλη της τη ζωή. Όταν ο άντρας διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο το 2012, άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να στηρίξει οικονομικά τις θεραπείες της κόρης του Kelli, μιας και το μικρό κορίτσι είχε και εκείνο διαγνωστεί με νευροβλάστωμα σε ηλικία μόλις τριών μηνών. Ο ίδιος κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από $750.000 δολάρια και μαζί με αυτά, της άφησε ένα εξαιρετικό γράμμα γεμάτο συμβουλές για το σχολείο, την οικογένεια, τον γάμο, αλλά και το πώς η ίδια θα πρέπει να πιστεύει πάντοτε στον εαυτό της.

Αγαπημένη μου Kelli,

Λυπάμαι που δεν θα βρίσκομαι εκεί να σε δω να μεγαλώνεις, όπως ήθελα. Σε παρακαλώ, μην κατηγορείς τους ανθρώπους ή τον κόσμο μας για αυτό. Η ζωή βασίζεται πολύ στην τύχη και η δική μου απλά εξαντλείται.

Μακάρι να μπορούσα με τα λόγια να σε κάνω να αισθανθείς καλύτερα. Εύχομαι να μην είχα καρκίνο και να μη χρειαζόταν να με δεις να υποφέρω όπως τώρα. Εύχομαι πολλά να ήταν διαφορετικά αλλά δεν είναι.

Οι περισσότεροι μπαμπάδες έχουν δεκαετίες ολόκληρες να κουβεντιάσουν με τις κόρες τους στο τραπέζι της κουζίνας, απολαμβάνοντας παρέα μια ζεστή κούπα καφέ, δίνοντας συμβουλές που σίγουρα κάνουν τις κόρες τους να αγανακτήσουν. Εμείς δεν έχουμε αυτόν τον χρόνο. Δεν θα μπορέσω να σε αφήσω στο σχολείο την πρώτη μέρα των μαθημάτων, να έρθω να σε πάρω από το πρώτο σου ραντεβού, να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου όταν η καρδιά σου είναι πληγωμένη ούτε και να ζητοκραυγάξω στην αποφοίτησή σου.

Όσο όμως ζω ακόμη, σκέφτηκα πως μπορώ να σου δώσω μερικές συμβουλές για να σε συντροφεύουν στη ζωή σου. Ελπίζω αυτό να σε ανακουφίζει κάπως. Εύχομαι να μην επιστρέψει ποτέ ξανά ο καρκίνος και να ζήσεις μία μεγάλη, γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή.

Σχολείο

Όλοι θα σου πουν πως είναι απαραίτητο να μελετάς πολύ. Ελπίζω πως πάντοτε θα βάζεις τα δυνατά σου. Εγώ τα πήγα καλά στο σχολείο αλλά με ωφέλησε σε κάτι; Όχι και τόσο. Τα μαθήματα ΕΙΝΑΙ σημαντικά, αλλά να μην ξεχνάς να διασκεδάζεις κι όλας.

Αγόρια

Προς το παρόν δεν κάνεις διαχωρισμό ανάμεσα στα κορίτσια και τα αγόρια και όλα τα παιδιά τα βλέπεις φίλους σου. Έτσι είναι γλυκιά μου. Αυτό όμως Kel μπορεί να αλλάξει καθώς μεγαλώνεις. Μπορεί τα αγόρια να σου φαίνονται βρωμερά και άθλια πλάσματα σε λίγα χρόνια. Όταν όμως φτάσεις στο γυμνάσιο ίσως συνειδητοποιήσεις πως έχουν κι αυτά τη χάρη τους.

Όταν μεγαλώσεις θα έχεις αγόρια – ελπίζω όταν μεγαλώσεις ΠΟΛΥ! – και εγώ δεν θα είμαι εκεί να τους ρωτήσω τι σκοπό έχουν και βγαίνουν μαζί σου. Άκουσε λοιπόν τη συμβουλή του γέρου σου. Είναι δύσκολο να περιγράψεις πώς αισθάνεσαι όταν είσαι πραγματικά ερωτευμένος. Μπορεί να μας θυμάσαι με τη μαμά σου να γελάμε και να αγκαλιαζόμαστε στον καναπέ, ο πραγματικός έρωτας έρχεται όταν περάσουν οι καρδούλες και τα λουλούδια. Θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία να τον ανακαλύψεις.

Να επιλέγεις αγόρια με τρόπους, αξίες και σεβασμό. Σκέψου πως πίνετε μαζί τσάι με όλη σου την οικογένεια. Αν θεωρείς ότι μπορούν να ταιριάξουν σε αυτή την εικόνα, τότε είναι αξιόλογοι νέοι.

Δυστυχώς θα έρθει η μέρα που θα πληγωθείς. Αυτό πονάει πολύ και θα νιώσεις πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Θα το ξεπεράσεις όμως. Αν δεις επίσης πως ένας έρωτας τελικά δεν σου ταιριάζει, προσπάθησε να είσαι ευγενική. Έχουν και τα αγόρια συναισθήματα. Τέλος, αν έχεις έναν πολύ ξεχωριστό φίλο που είναι πάντα στο πλευρό σου όταν άλλα αγόρια έρχονται και φεύγουν από τη ζωή σου, μην τον θεωρήσεις δεδομένο. Μην τον παραβλέψεις. Ίσως να κρύβει πραγματικά αισθήματα για σένα.

Γάμος

Πάντοτε ονειρευόμουν την ημέρα του γάμου σου και φανταζόμουν τον εαυτό μου βουρκωμένο να σε οδηγώ στα σκαλιά της εκκλησίας προτού σε παραδώσω στον σύζυγό σου. Δεν θα καταφέρω να το κάνω αυτό Kelli. Λυπάμαι πολύ γλυκιά μου. Θα σε προσέχω από ψηλά όμως εκείνη τη μέρα και θα είμαι περήφανος και ευτυχισμένος που έχεις βρει έναν ξεχωριστό άντρα που σε αγαπάει και σε προσέχει.

Αναρωτιέμαι αν θα παίξεις στον γάμο σου το «οικογενειακό μας τραγούδι» (το I’ll be there από τους Jackson 5). Σήμαινε τόσα πολλά για μένα, τον αδελφό μου και την αδελφή μου καθώς μεγαλώναμε και ξέρω πως σημαίνει και για σένα πολλά. Το πνεύμα μου θα είναι μαζί σου την ημέρα του γάμου σου.

Μανούλα

Θα διαφωνήσετε με τη μαμά σου κάποιες φορές, ιδίως στην εφηβεία. Να θυμάσαι σε παρακαλώ πως σε λατρεύει και θέλει το καλύτερο για σένα. Δώσε στη μανούλα μια αγκαλιά όταν αισθάνεται στεναχωρημένη και να είστε πάντα εκεί η μία για την άλλη στα δύσκολα όταν εγώ θα λείπω. Όταν είσαι στην εφηβεία ίσως να πιστέψεις πως οι φίλες σου έχουν δίκιο και η μαμά σου έχει άδικο. Εκείνη όμως έχει να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για σένα και θέλει το καλό σου, περισσότερο από κάθε φίλη. Να της φέρεσαι καλά.

Οικογένεια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την οικογένεια και τις αξίες που παίρνουμε από αυτή. Τίποτα.

Φίλοι

Να φέρεσαι στους φίλους σου όπως σου φέρονται. Να είσαι πάντοτε καλή με όσους σε βοηθούν. Ο εκφοβισμός επίσης είναι κάτι απαίσιο, να μην γίνεις ποτέ εκφοβιστής.

Χριστούγεννα και γενέθλια

Στα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς εμένα, θα ήθελα πολύ να ανάψετε ένα κεράκι για μένα με τη μαμά και να με σκεφτείτε για λίγα λεπτά. Θα ήταν υπέροχο αν οι δυο σας χορεύατε τον μαϊμουδοχορό μας. Πάντοτε γελούσαμε χοροπηδώντας και κουνώντας τους πισινούς μας. Αυτό θα με κάνει να χαμογελάσω εκεί ψηλά. Θα ήθελα πολύ επίσης να επισκεφτείτε τους γονείς μου την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα. Θα πονάνε πολύ.

Άφησα στη γιαγιά Sue δώρα για όλα σου τα γενέθλια. Μακάρι να ήμουν εκεί να μπορούσα να σε δω να τα ανοίγεις. Ελπίζω να σου αρέσουν όλα αν και είναι δύσκολο να φανταστώ τι θα σου αρέσει στα 10, τι στα 15 και τι στα 20. Αναρωτιέμαι αν θα σου αρέσουν ακόμη οι One Direction. Αναρωτιέμαι αν θα σε κάνουν ακόμη να χορεύεις στο σαλόνι.

Καριέρα

Ήσουν δύο χρονών όταν μου είπες πως ήθελες να γίνεις μια πριγκίπισσα αστροναύτης, για να μπορείς να φοράς ωραία φορέματα και να ανακαλύπτεις καινούργιους πλανήτες. Ίσως τώρα να συνειδητοποιήσεις πως αυτό δεν είναι δυνατό. Είναι όμως ΤΟΣΑ πράγματα που μπορείς να κάνει, αγάπη μου. Να κάνεις ό,τι σε κάνει ευτυχισμένη και ό,τι σου αρέσει. Αν το κάνεις αυτό, η ζωή θα σου φανεί πολύ πολύ πιο εύκολη.

Ίσως χρειαστεί να ακολουθήσεις διάφορες καριέρες προτού βρεις αυτή που σου αρέσει, αλλά δεν πειράζει. Έχεις μια ζωή και μία ευκαιρία να τα καταφέρεις.

Τρόποι

Να θυμάσαι πάντα να λες ευχαριστώ και παρακαλώ. Ο λόγος που εγώ και η μανούλα σου σού μιλάμε για τους καλούς τρόπους είναι επειδή θα σε βοηθήσουν στη ζωή σου. Να είσαι πάντα ευγενική, ιδίως στους μεγαλύτερους. Να μη βάζεις ποτέ το μαχαίρι στο στόμα. Να θυμάσαι να γράφεις ευχαριστήριες κάρτες για τα δώρα ή την καλοσύνη που σου προσφέρουν μιας και αυτό δείχνει την ευγνωμοσύνη σου. (Και σημείωσε εδώ πως τα ανέκδοτα με τα κακούνια είναι αστεία μόνο όσο είσαι ακόμη πέντε χρονών, πονηρούλα!)

Μάθε να οδηγάς

Οι περισσότεροι μπαμπάδες μαθαίνουν στις κόρες τους να οηδγούν και συνήθως αποτυγχάνουν. Μάθε να οδηγάς όσο πιο σύντομα μπορείς – θα ανοίξει ένας ολοκαίνουργιος κόσμος μπροστά σου. Επίσης μην αφήσεις τη μανούλα να σου μάθει να οδηγείς (αστειεύομαι, Joely!)

Να ταξιδέψεις στο εξωτερικό

Ακούγεται κλισέ πως τα ταξίδια ανοίγουν νέους ορίζοντες, αλλά είναι η αλήθεια. Δες τον κόσμο. Ποτέ όμως σε μηχανάκι (είναι πολύ επικίνδυνο).

Να είσαι ευτυχισμένη

Ποτέ δεν γελάς στο 50%. Πάντα γελάς 100%. Γελάς με όλο σου το σώμα και είναι κολλητικό. Εύχομαι ποτέ να μην το χάσεις αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να σου ζητήσω να μη στεναχωρηθείς όταν θα φύγω. Ξέρω πως θα στεναχωρηθείς, πριγκίπισσά μου. Εύχομαι να μπορούσα να σε πάρω στην αγκαλιά μου και να σε ζουλήξω μέχρι να χαμογελάσεις και πάλι. Θυμάσαι τον Γκαρή που σου πήρα από εκείνο το μαγαζί; Μου είπες πως θα τον προσέχεις και θα τον αγκαλιάζεις όποτε σου λείπω. Να μια καλή ιδέα. Μπορείς να λυπάσαι, αρκεί αυτό το συναίσθημα να σε κάνει να προχωράς τη ζωή σου. Αλλιώς θα είσαι απλά λυπημένη. Πιστεύω πως ξέρεις τι από τα δύο ελπίζω να επιλέξεις.

Να είσαι φιλάνθρωπος

Να προσφέρεις σε φιλανθρωπίες. Οι φιλανθρωπίες μας έχουν βοηθήσει και τους δυο μας. Θα θυμάσαι πάντα το ταξίδι μας στη Ντίσνεϊλαντ. Ποτέ μου όμως δεν θα ξεχάσω τις θυσίες που έκαναν τόσοι άνθρωποι για να σε προστατέψουν αν επέστρεφε ο καρκίνος. Υπήρχαν ηλικιωμένοι που σου έστελναν τις προσευχές τους και μαζί χαρτονομίσματα των 10 λιρών από τις οικονομίες τους. Ο κόσμος ξύρισε το κεφάλι του προς τιμήν σου, άλλοι έτρεξαν μαραθώνιους για εμάς, συγκεντρώσαμε χιλιάδες χρήματα. Όλα αυτά για σένα. Είναι σημαντικό να δώσεις πίσω στην κοινωνία. Να κάνεις καλές πράξεις που θα εξυψώσουν την ψυχή σου. Μην ξεχνάς πως υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από εσένα και χρειάζονται τη βοήθειά σου.

Να θυμάσαι το μότο σου

Να προσπαθείς πάντα. Μπορεί να θυμάσαι πως σου έμαθα ότι «μόνο οι χαμένοι τα παρατάνε». Έχω αποτύχει πολλές φορές στη ζωή μου αλλά ποτέ δεν το έβαλα κάτω. Kelli, ποτέ μην το βάζεις κάτω.

Να πιστεύεις στον εαυτό σου

Στη ζωή σου, πολλοί μπορεί να σου πουν πως δεν μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα. Εσύ αποφασίζεις. Μπορείς; Θέλεις να τα κάνεις; Οι μεγάλες προκλήσεις χρειάζονται ρίσκο γι” αυτό κάνε τις σωστές επιλογές. Εκείνοι που μου έλεγαν πως δεν μπορούσα να κάνω ορισμένα πράγματα δεν ήθελαν να τα κάνω. Αν θέλεις κάτι, μπορείς σχεδόν πάντα να το καταφέρεις, γι” αυτό βάλε τα δυνατά σου. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μπορείς να κατορθώσεις!

Ξέρω πως θα με κάνεις περήφανο και θα κάνεις κάτι σπουδαίο εις μνήμη μου. Ξέρω πως μπορείς να το κάνεις, γι” αυτό ξεκίνα από σήμερα.

Και τέλος

Σε ευχαριστώ που είσαι ο εαυτός σου, Kelli. Σε ευχαριστώ που μου κάνεις διαρκώς τα πιο τεράστια κοπλιμέντα και με λες μπαμπάκα. Η μεγαλύτερη τιμή μου στη ζωή είναι που έχω εσένα για κόρη. Σε ευχαριστώ που μου μαθαίνεις πώς να αγαπώ και να είμαι ευτυχισμένος καλύτερα από κάθε άλλον.

Να χαίρεσαι τη ζωή σου. Μη βιάζεσαι. Θα περιμένω.

Θα στέλνω πάντα σε σένα πριγκίπισσά μου και στη μανούλα όλη μου την αγάπη,

Φιλιά,

ο μπαμπάκας
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ