2015-11-03 06:46:14
Φωτογραφία για Παντός εδάφους... από ελληνόπουλα! [photos + video]
Θέματα όπως το “Formula Student” που κοσμεί το εξώφυλλο του τεύχους μας, αλλά και όπως αυτό που ακολουθεί, στην κυριολεξία μας γεμίζουν με περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον, αφού μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι η νεολαία μας προσπαθεί για το καλύτερο, παρά τις άθλιες συνθήκες της εποχής μας.

Η 3Α MotorSports είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από τους Αλέξανδρο και Άκη Αθανασιάδη, με σκοπό τη σχεδίαση και κατασκευή καινοτόμων αγωνιστικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Η ιδέα των παιδιών, αποσκοπεί στην επαγγελματική προσέγγιση του motorsport και αποστολή της είναι η δημιουργία και υλοποίηση σχεδίων και projects με εξαιρετικές επιδόσεις. Απευθύνεται σε εκείνους που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και θέλουν να αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με το όχημα που οδηγούν.

Στις φωτογραφίες λοιπόν και στο εντυπωσιακό βίντεο, έχετε την ευκαιρία να δείτε αυτό το ιδιαίτερο ελληνικό all-road πρωτότυπο buggy, το οποίο βασίζεται στην καινοτομία της κατασκευής, αλλά και το πάθος που μοιράζονται τα δύο νεαρά αδέρφια.


Ο Αλέξανδρος (δεξιά στην φωτ. με την φόρμα) είναι 20 ετών και φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ενεργό μέλος της PROM Racing powered by Bosch Formula Student Team. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον εμπνευστή, σχεδιαστή και κατασκευαστή του "3A GSX-R600 Buggy", το οποίο αποτελεί το πρώτο καινοτόμο concept της 3Α MotorSports.

Ο Άκης (αριστερά στην φωτ.), 26 ετών, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον υπεύθυνο διαχείρισης της 3A MotorSports και για όλες τις προωθητικές ενέργειες που αφορούν την προώθησή της.

Τι είναι όμως το 3A GSX-R600 Buggy; Ο λόγος για ένα όχημα παντός εδάφους που ζυγίζει 340 κιλά με τέλεια κατανομή βάρους, το οποίο και αποδίδει 120 ίππους με επιδόσεις αντίστοιχες των supercars, αν αναλογιστεί κανείς ότι το περίφημο “0-100” έρχεται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα του οχήματος να φτάνει τα 150 χλμ./ώρα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Πλαίσιο

- Πλήρες ατσάλινο χωροδικτύωμα, τηρώντας την αρχή «no dead tubes» ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη στρεπτική ακαμψία.

- Κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από dom tubing για λόγους αντοχής και εξοικονόμησης βάρους.

Κινητήρας / τροφοδοσία

- Υδρόψυκτος από Suzuki GSX-R600

- Walbro αντλία βενζίνης και fuelab ρυθμιστής πίεσης

- Ελεύθερο φίλτρο αέρα

- Χειροποίητη εξάτμιση 4-1 με ισομήκης λαιμούς

Σύστημα ψύξης

- Αλουμινένιο ψυγείο αγωνιστικών προδιαγραφών με έξτρα ισχυρό βαντιλατέρ

- Σιλικονούχες σωληνώσεις

Φρένα

- Πεταλιέρα wilwood με δυνατότητα ρύθμισης της κατανομής πέδησης

- Χειροποίητοι δίσκοι 250 mm

- Τετραπίστονες δαγκάνες nissin μπροστά και διπίστονες πίσω

- Σωληνάκια υψηλής πίεσης

Αναρτήσεις

- Διπλά ανισομήκη και μη παράλληλα ψαλίδια μπροστά

- Trailing arms πίσω σε συνδιασμό με αντιστρεπτική δοκό

- Custom kyb αμορτισέρ με πλήρη ρυθμισιμότητα

Ζαντολάστιχα

- Μονοκόματες ζάντες αλουμινίου της ITP με ανάλογο offset 3+5 πίσω για να δοθεί το επιθυμητό φάρδος με λάστιχα 275/55/14.

- Μπροστά, 4+2 offset και 185/55/14.

Εξοπλισμός ασφαλείας

- Αγωνιστικό κάθισμα της sparco

- Τιμόνι της momo με quick release

- Ζώνες 4 σημείων

Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στα παιδιά και την ευχή να συνεχίσουν να ζουν το όνειρό τους, πάνω στις σταθερές βάσεις στις οποίες το έχουν στήσει. Θα επανέλθουμε...
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ