2015-11-03 08:13:09
Φωτογραφία για H Καρδιανή θα κλέψει ένα κομμάτι από την καρδιά σας
Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα χωριά της Τήνου, η Καρδιανή θα κλέψει σίγουρα ένα κομμάτι από την καρδιά σας. Ο χαρακτηρισμένος από το... Υπουργείο Πολιτισμού, παραδοσιακός οικισμός της είναι χτισμένος σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στην πλαγιά του βουνού Πετέλες, ενώ και το άφθονο τρεχούμενο νερό της περιοχής έχει κάνει το θαύμα του, με τον οικισμό να αγκαλιάζεται από πλατάνια και πλούσια βλάστηση.

Κατεβείτε τα πρώτα σκαλιά, που θα σας οδηγήσουν από τον δρόμο στα φιλόξενα δρομάκια του χωριού, με τα κατάλευκα σπίτια, χτισμένα με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ανακαλύψτε τα γάργαρα νερά, που αναβλύζουν σε πηγές κάτω από καμάρες, τα λουλουδιασμένα σοκάκια και φυσικά τη μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Η καλλιτεχνική φύση των Καρδιανιωτών είναι εμφανής σε κάθε γωνιά του χωριού. Άλλωστε, το χωριό έχει παράδοση στο μάρμαρο και ανέδειξε πολλούς τεχνίτες μαρμαράδες. Την τέχνη τους θα θαυμάσετε στις μαρμάρινες βρύσες, το συντριβάνι και τους μαρμάρινους φεγγίτες, που στολίζουν τα σπίτια, που φτιάχτηκαν από τις πέτρες και τα μάρμαρα της περιοχής.


Στον κεντρικό δρόμο του χωριού θα βρείτε και το παραδοσιακό ταβερνάκι με τα κάθε λογής νόστιμα εδέσματα, που θα συνοδεύσουν με τον καλύτερο τρόπο το ούζο ή το κρασί σας. Στο χωριό ξεχωρίζουν η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην άκρη του, η Κοίμηση της Θεοτόκου στο κέντρο και η Κιουρά, που από τα θεμέλια της αναβλύζει δροσερή πηγή.

Όσα δεν πρέπει να χάσετε από το νησί της Μεγαλόχαρης
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βόλος: Δωρεάν Wi-Fi
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βόλος: Δωρεάν Wi-Fi
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ