2015-11-03 12:16:07
Φωτογραφία για Μήνυμα «Σπάσε τη Σιωπή» ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες, 1η Νοεμβρίου, το «Κυνήγι Θησαυρού» ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών που διοργάνωσε ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός «Hope For Children» UNCRC Policy Center με τη χορηγία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας.

Ευχαριστούμε θερμά τα είκοσι  σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης  που συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή, τους μαθητές και τους συνοδούς τους αλλά και τους 150 εθελοντές που αφιέρωσαν τον ελεύθερο τους χρόνο για το σκοπό αυτό. Μεταξύ των εθελοντών ήταν και η βουλευτής του ΔΗΣΥ, κα. Στέλλα Κυριακίδου, η οποία είναι και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εκστρατεία “Ένα στα Πέντε”. Το πρώτο βραβείο αξίας €3.000 απονεμήθηκε στο Grammar Junior School, το δεύτερο βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως (€2.000) και το τρίτο βραβείο στο G.C. School (€1.000). Τα χρηματικά αυτά ποσά θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των εν λόγω σχολείων. Βραβεύτηκαν επίσης, το ΣΤ. Δημοτικό Αγλαντζιάς για το Καλύτερο ‘Όνομα Ομάδας (€250) και το Δημοτικό Χρυσελεούσας για τη Καλύτερη Φανέλα (€250). Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Πρόεδρο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας,  κ. Νικόλα Χατζηγιάννη, και την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κα. Λήδα Κουρσουμπά.

Ως επίσημος συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε» ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών στη Κύπρο το «Hope For Children» UNCRC Policy Center είχε ως σκοπό μέσω αυτής της διοργάνωσης, να περάσει το μήνυμα κατά του φαινομένου αυτού αλλά και το σύνθημα «Σπάσε τη Σιωπή» στα παιδιά, μέσα από τα ίδια τα παιδιά. Αυτή η εκδήλωση σηματοδότησε και την έναρξη των δραστηριοτήτων του Οργανισμού για τις 19 Μέρες Ακτιβισμού κατά του κάθε είδους κακοποίησης ενάντια στα παιδιά (1 – 19 Νοεμβρίου).

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εγκαινίασε την έναρξη της εκδήλωσης στο θεατράκι του “Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου”, παρουσία των 100 μαθητών και των συνοδών τους που συμμετείχαν στο Κυνήγι Θησαυρού. Μέσα από την ομιλία του απευθυνόμενος στα παιδιά, τόνισε πόσο σημαντικό είναι τα ίδια τα παιδιά να μοιράζονται με άτομα που εμπιστεύονται συμπεριφορές που τους κάνει να νιώθουν άβολα ή/και άσχημα και να ζητούν βοήθεια.

Στο παζαράκι που ακολούθησε στο Πάρκο της Πύλης Αμμοχώστου στήριξαν με τη παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης και η κα. Φωτεινή Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Κύπρου.

Στο Πάρκο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν φαγητό και ποτό από τον Ερυθρό Σταυρό, Silver Star Wine Bar, Σουβλάκια «Ρούμελη», Get Fresh, κρέπες από το «Θεού Δώρο», μπύρα από την Carlsberg, αναψυκτικά από την εταιρία Lanitis Bros και καφέ από το Gloria Jeans. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες με την ευγενική χορηγία του γυμναστήριου Εν Σώματι, να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά χορευτικά σόου από τη Σχολή Χορού Creativity Dance Studio, να παίξουν παιχνίδια όπως ο Τροχός της Τύχης, τον Κινούμενο Ταύρο από το Πάρκο Παλιάτσο και Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, να ζωγραφίσουν, να κάνουν face painting, κομμωτική, καθώς και να αγοράσουν χειροποίητα κοσμήματα και δώρα!

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Οργανισμός προς την κα. Αναστασία Παπαδοπούλου, την κα. Λήδα Φιλιππίδη, τον κ. Χρύση Παντελίδη, τον κ. Φρίξο Γιωργαλλίδη, την κα. Άννα Μαραγκού και την κα. Ξένια Ιωακείμ, οι οποίοι αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για τον σχεδιασμό και την επιτυχία της διοργάνωσης αυτής. Χωρίς αυτούς το Κυνήγι Θησαυρού δεν θα γινόταν πραγματικότητα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ