2015-11-03 13:56:23
Φωτογραφία για Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στην ΥΣΑ
Την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ) στο Στρατόπεδο στο "ΒΑΡΥΤΗ Β".

Ενημερώθηκε για το επιτελούμενο έργο της Υπηρεσίας, μίλησε στο προσωπικό της, άκουσε τα προβλήματα και υποσχέθηκε να βοηθήσει.

Η ΥΣΑ έχει ως αποστολή την τήρηση των αρχείων του Στρατού Ξηράς και φορέων του ΓΕΕΘΑ (Σχολών, Υπηρεσιών), των ατομικών εγγράφων όλων των στελεχών του Στρατού, του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ, καθώς και των Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ.

Η ΥΣΑ παρέχει αρχειακό υλικό στο ΓΕΣ και στο ΥΠΕΘΑ, σε Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές, σε Στρατιωτικούς και Πολίτες, καθώς και σε λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού και επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, είναι ανοικτή στην έρευνα του κοινού και δίνει στοιχεία από το μη διαβαθμισμένο αρχείο σε ενδιαφερομένους, μετά από αίτημά τους, εφόσον δεν εμπίπτουν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων).


Τα αρχεία παραλαμβάνονται από την ΥΣΑ σε πρωτότυπη (έντυπη) μορφή, ελέγχονται, διαχωρίζονται  και φυλάσσονται. Στη συνέχεια ψηφιοποιούνται με συστήματα, που ο Ελληνικός Στρατός παρέλαβε κατά το έργο «Ψηφιοποίησης και Τεκμηρίωσης του Ιστορικού Αρχείου της ΥΣΑ», το οποίο υλοποιήθηκε στο  πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση (ΕΣΠΑ 2007-2013)» σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ / ΓΔΟΣΥ και ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 2013.
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ