2015-11-03 18:01:27
Φωτογραφία για Αλλάζει στάση ο Ξανθός για τις συμβάσεις των επικουρικών
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

 - Virus.com.gr

Υποχωρεί στις λογικές πιέσεις που του ασκούνται για το επικουρικό προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό) που εργάζεται σε μια σειρά κρίσιμους τομείς του συστήματος υγείας, το υπουργείο Υγείας.

Μετά τη σφοδρή κριτική που ασκήθηκε στον Ανδρέα Ξανθό από τους εργαζόμενους (δες εδώ και εδώ) και την αντιπολίτευση (δες εδώ) για την άρνησή του να παρατείνει την ισχύ περίπου 400 συμβάσεων που λήγουν τον προσεχή Δεκέμβρη, ο υπουργός έδωσε τελικά το «φιλί της ζωής» στο σύστημα για 9 επιπλέον μήνες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας τα πολύ σοβαρά προβλήματα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, αποφάσισε την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού. Η θητεία των εργαζόμενων λήγει στις 31.12.2015 και θα παραταθεί μέχρι 30.09.2016».


Το υπουργείο επισημαίνει πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών με βάση τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των ΥΠΕ και πως διερευνάται παράλληλα η δυνατότητα κάλυψης άλλων 585 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού. Επαναλαμβάνει, συνάμα, την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση 3.400 προσλήψεων τακτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στην υγεία, σημειώνοντας ότι με αυτές τις παρεμβάσεις «διασφαλίζεται έμπρακτα η λειτουργική σταθεροποίηση του ΕΣΥ και η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης που αποτελεί προτεραιότητα».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ