2015-11-05 03:38:11
Φωτογραφία για Οι Τούρκοι προβάλουν τις δηλώσεις Φιλη για τη γενοκτονία των Ποντίων- χαζοί είναι?
Τις δηλώσεις του κ.Ν. Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων προβαλει η τουρκική εφημερίδα Sabah σε πρωτοσέλιδη ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη με τίτλο «Μια γενναία είδηση από τη γείτονα»!

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, κ.Νίκος Φίλης, δήλωσε : «Είναι λάθος να λέγεται ότι οι Πόντιοι υπέστησαν γενοκτονία από τους Τούρκους». Το δημοσίευμα, συνεχίζει στο εσωτερικό της εφημρίδας, και αναφέρει εισαγωγικά : «Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας λέγοντας ότι “Οι Τούρκοι δεν έκαναν γενοκτονία στους Πόντιους” προκάλεσε τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης και ποντιακών συλλόγων».  

Συνεχίζει δε ως εξής : Ο Φίλης, πρώην δημοσιογράφος, είπε : «Είναι από επιστημονική άποψη λάθος ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι πραγματοποίησαν γενοκτονία κατά των Ποντίων. Το 1919, άτακτος στρατός (çete) σκότωσε άτομα, αλλά αυτό δεν είναι γενοκτονία. Μοιραζόμαστε τον πόνο τους και μνημονεύουμε τα θύματα με σεβασμό». 


Η πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου

Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη προκάλεσαν τις αντιδράσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) και ποντιακών συλλόγων. 

Το ελληνικό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, κήρυξε την 19η Μαΐου, ως «Ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων».  

Για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα της Sabah αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Τουρκία τις προσεχείς μέρες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης στην Τουρκία.

Η Aksam σε είδηση με τίτλο “Έρχεται στην Τουρκία για την κρίση” αναφέρεται στην φημολογούμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Αχμέτ Νταβούτογλου, για να τον συγχαρεί για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο κ. Νταβούτογλου ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι θα είναι ευχαρίστησή του να τον υποδεχτεί στην Τουρκία. Στη διάρκεια του τρέχοντος μηνός - γράφει- ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Τουρκία, προκειμένου να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και οι τελευταίες εξελίξεις, πρωτίστως όσον αφορά το προσφυγικό, αναφέρει επίσης η εφημερίδα.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ