2015-11-05 08:07:36
Φωτογραφία για Η Μέρκελ προειδοποιεί για ''ένοπλες συγκρούσειςστα Βαλκάνια'' λόγω προσφυγικού
Η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Α. Μέρκελ προειδοποίησε χθες βράδυ κατά του ενδεχόμενου να ξεσπάσουν ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων (απ’ όπου περνά η πλειονότητα των προσφύγων που επιθυμεί να φτάσει στη Γερμανία) στην περίπτωση που το Βερολίνο κλείσει τα σύνορά του με την Αυστρία.

Ήδη υπάρχουν εντάσεις σε χώρες των δυτικών Βαλκανίων «και δεν επιθυμώ να φτάσουμε σε ένοπλες συγκρούσεις εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Ντάρμστατ.

Ο φράχτης που έχει υψώσει στα σύνορά της η Ουγγαρία έχει αναγκάσει τους πρόσφυγες να περνούν από την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία, εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος. Είναι καθήκον της Γερμανίας ως μεγαλύτερης χώρας της Ε.Ε. να επιβάλει μια άλλη, αλληλέγγυα λύση στην προσφυγική κρίση, πρόσθεσε. Αυτό θα γίνει βήμα βήμα, εξήγησε.

Παράλληλα, είπε ότι είναι εξίσου σημαντικό να στέλνονται πίσω στις χώρες τους όσοι έρχονται στη Γερμανία για οικονομικούς λόγους και όχι επειδή έχουν ανάγκη από προστασία. Προς αυτή την κατεύθυνση ο σωστότερος δρόμος είναι η δημιουργία ζωνών transit, εξήγησε, και όχι το κλείσιμο των συνόρων.

ΠΗΓΗ : Εφημεριδα Συντακτών
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ