2015-11-05 08:50:13
Φωτογραφία για Εγκαίνια επί διασαλευθείσα Αγία Τράπεζα„ στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου Και Ελένης Ναυστάθμου Σαλαμίνας
Με Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια στις 3 Νοεμβρίου 2015, τελέστηκε η Ακολουθία των ‟Εγκαινίων επί διασαλευθείσα Αγία Τράπεζα„ στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου Και Ελένης Ναυστάθμου Σαλαμίνας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο.

Ο Σεβασμιώτατος με την έναρξη της Ιεράς Ακολουθίας ανέφερε την τάξη που ακολουθείται στην Εκκλησία μας σε παρόμοιες περιπτώσεις και επεξήγησε όλη την διαδικασία που θα ακολουθήτο κάνοντας κατανοητά τα τελούμενα από τους συμμετέχοντες.

Μετά την Ιερά ακολουθία των εγκαινίων συνεχίστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία λειτουργία επί της εγκαινιαζομένης Αγίας Τράπεζας υπό του Σεβασμιωτάτου Κωνσταντίνου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Στρατιωτικός Ιερέας του ΝΣ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ιστρατόγλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τελετή και την Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον εν λόγω Ιερό Ναό, ο οποίος χτίστηκε στις αρχές του προηγουμένου Αιώνα εξαιτίας ατυχών περιστατικών που συνέβησαν στην περιοχή εκείνη, ενώ με την πάροδο του χρόνου απετέλεσε τον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Ναυστάθμου.


Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του ευχαρίστησε τόσο τον Διοικητή όσο και τον Ιερέα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας για την πρόσκληση, ενώ εξέφρασε την χαρά του να βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους ταγμένους στην υπηρεσία του έθνους αυτού, που ταυτόχρονα αποτελούν τον θεματοφύλακα των αξιών και των παραδόσεων ενός λαού που ζει κινείται και πορεύεται με οδηγό την πίστη και την παράδοση μέσα από την ενότητα.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, ο Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνας, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες, Πολιτικό προσωπικό του ΑΣ και του ΝΣ και κάτοικοι της νήσου Σαλαμίνας.

 

 
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ