2015-11-06 21:24:05
Φωτογραφία για Μην πετάτε τη φλούδα της μπανάνας - Δείτε πώς θα την αξιοποιήσετε!
Η φλούδα της μπανάνας είναι στο μυαλό των περισσότερων συνώνυμη με τις τούμπες, όμως αποδεικνύεται ότι η θέση της είναι στο πιάτο μας και όχι στα σκουπίδια.

Θα εκπλαγείτε διαβάζοντας παρακάτω την απίστευτη θρεπτική αξία της μπανανόφλουδας και πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε για να επωφεληθείτε.

Μπορεί να μη σας ελκύει η ιδέα να καταναλώσετε τη μπανανόφλουδα, όμως σε αρκετούς πολιτισμούς, όπως στην Ινδία και την Καραϊβική, χρησιμοποιείται για να ενισχυθεί η γεύση και η διατροφική αξία διαφόρων πιάτων.

Ίσως πειστείτε εάν μάθετε ποια θρεπτικά συστατικά και μέταλλα κρύβονται στη φλούδα της μπανάνας, συστατικά που, μεταξύ άλλων, διευκολύνουν την απώλεια βάρους και ενισχύουν τη διάθεση.

Όπως επισημαίνει η διατροφολόγος Έλλα Όλρεντ, οι επιπλέον φυτικές ίνες που παρέχει η μπανανόφλουδα προωθούν την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού, ενώ οι ποσότητες μαγνησίου, καλίου, βιταμίνης C και βιταμίνης B6 δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν αμελητέες.

Η διατροφολόγος Λόρα Φλόρες με τη σειρά της συμπληρώνει πως η φλούδα της μπανάνας παρέχει επίσης βιταμίνη Β12 και πρωτεΐνες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ