2015-11-10 15:10:11
Φωτογραφία για Και ξαφνικά νέο εμπόδιο στη διαπραγμάτευση: Οι φορολογικές ρυθμίσεις -Τι ζητούν
Και ενώ οι πλειστηριασμοί φάνταζαν ως τώρα το μεγαλύτερο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ανακύπτει ένα νέο πρόβλημα, το οποίο και αυτό πρέπει να έχει λυθεί μέσα στις λίγες ημέρες διορία που έδωσε το Eurogroup στην Αθήνα Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες οι δανειστές θέτουν εκ νέου ζήτημα για το σύνολο των ρυθμίσεων για τις φορολογικές υποχρεώσεις, ζητώντας να αλλάξουν όλα τα σχήματα των ρυθμίσεων και όχι μόνο οι 100 δόσεις. Δηλαδή, ζητούν αλλαγές και στις 12 δόσεις, θέτοντας αυστηρότερους όρους για την πληρωμή των νέων φορολογικών υποχρεώσεων.

Οσον αφορά τις 100 δόσεις, όπως είναι γνωστό, οι δανειστές ζητούσαν όποιος καθυστερούσε έστω και μια ημέρα την καταβολή της δόσης ή αν δημιουργούσε νέες φορολογικές υποχρεώσεις, να τίθεται αυτομάτως εκτός ρύθμισης.

Η εξέλιξη αυτή πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση, καθώς το χθεσινό Eurogroup τής έδωσε διορία μιας εβδομάδας για το κλείσιμο του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων. Το μήνυμα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην ελληνική κυβέρνηση ήταν σαφές: Αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όχι μόνο δεν θα εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει και ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από το οικονομικό επιτελείο σχολίαζαν ότι δεν γίνεται να αλλάζει η στάση των Θεσμών επί ενός ζητήματος κάθε φορά που αυτό πάει να κλείσει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ