2015-11-11 21:26:05
Φωτογραφία για «Κλειστόν» λόγω απεργίας! «Μπλοκάρει» όλη η Υγεία από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

- Health Report.gr

Ρολά κατεβάζουν όλοι οι υγειονομικοί συμμετέχοντας στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 12 Νοεμβρίου.

Στη γενική απεργία στην οποία θα συμμετάσχει και η κυβερνώσα παράταξη, δε θα μπορούσε να απουσιάζει ακόμη και ο ιδιωτικός τομέας.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει όλους τους πολίτες, συνταξιούχους, ανέργους, κ.λ.π. να κατέβουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τη σκληρή κυβερνητική πολιτική του …ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι στη γενική απεργία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν ακόμη και οι ιδιώτες γιατροί καθώς τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καθώς και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν και συμμετέχουν στον αγώνα για καλύτερες μέρες στην Υγεία.

Στο δημόσιο τομέα τώρα, όλες οι δημόσιες μονάδες είναι παγωμένες καθώς τόσο γιατροί όσο και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.


Ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ και το ΕΚΑΒ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με αφορμή το μπαράζ των σκληρών μέτρων λόγω του 3ου μνημονίου. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες μονάδες υγείας θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων:

Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος ΠΦΥ που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ.

Οι γιατροί ζητούν επίσης αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.

Διαμόρφωση άμεσα χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ