2015-11-12 12:33:35
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ άσχημα για όλους μας.... Τι άλλο δηλώνει για το προσφυγικό;
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Βερολίνο, υποστήριξε πως εάν δεν υπάρξει κοινή γραμμή στην Ευρώπη: «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άσχημα για όλους μας».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέλυσε με μάλλον «γλαφυρό» τρόπο την επικινδυνότητα της προσφυγικής «χιονοστιβάδας» στην Ευρώπη. «Χιονοστιβάδες μπορούν να προκληθούν αν ένας κάπως απρόσεκτος σκιέρ πάει στην πλαγιά και μετακινήσει λίγο χιόνι.

Δεν γνωρίζουμε αν βρισκόμαστε στο στάδιο που η χιονοστιβάδα έχει φτάσει κάτω στην κοιλάδα ή αν είμαστε στο στάδιο που βρίσκεται στο άνω άκρο της πλαγιάς», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκανε σαφές πως αν διαλυθεί η Ευρώπη, η Γερμανία θα είναι η χώρα που θα πληγεί περισσότερο.

Υποστήριξε δε πως η Γερμανία, ακόμη και αν επιβάλλει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ, δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της την κατάσταση… «το ραντεβού της κοινωνίας μας με την παγκοσμιοποίηση», όπως σχολίασε για την μεταναστευτική ροή.

Για τον Σόιμπλε «τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άσχημα για όλους μας» εάν δεν υπάρξει μία κοινή γραμμή στην Ευρώπη.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, κατέληξε λέγοντας με νόημα πως: «Εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε, έχουμε το καταραμένο καθήκον να εργαστούμε με οποιοδήποτε τίμημα ώστε να επιτύχει η ευρωπαϊκή ενοποίηση».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ