2015-11-12 13:10:07
Φωτογραφία για Στην Ασφάλεια δύο από τους δράστες της επίθεσης στον Γ. Κουμουτσάκο
Δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου,...παρουσιάστηκαν χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να καταθέσουν. Πρόκειται για τη γυναίκα που στο βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να σκίσει το σακάκι του Γ. Κουμουτσάκου και έναν άνδρα με μπουφάν, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στο άτομο με το κασκέτο που γρονθοκόπησε τον βουλευτή και το οποίο αναζητείται.

Η γυναίκα είναι 22 ετών και είχε προσαχθεί το 2012, για επεισόδια που είχαν γίνει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, στην Πλατεία Συντάγματος. Ο άνδρας με το μπουφάν, το οποίο έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στον χώρο της επίθεσης και πρόκειται να παρουσιαστεί πάλι τις επόμενες ημέρες, για ανωμοτί κατάθεση. Παράλληλα, η Αστυνομία έχει εντοπίσει και τον άνδρα με το σακάκι που κυνήγησε και χτύπησε τον Γ. Κουμουτσάκο. Συγγενείς του είπαν ότι πρόκειται να παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ με τον δικηγόρο του.


Την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή καθυστέρηση στο ζήτημα της ταυτοποίησης και της σύλληψης των δραστών της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από τη Βουλή καταγγέλλουν με γραπτή ερώτηση τριάντα βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Μεταξύ άλλων τονίζουν πως κυβέρνηση και υπουργείο προσεγγίζουν με αμηχανία το ζήτημα και καλούν την κυβέρνηση «να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας».

Όπως επισημαίνουν, «έχουν περάσει πέντε ημέρες από την ημέρα της επίθεσης που δέχθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και παρουσία αστυνομικής δύναμης. Προκαλούν εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ δραστών, καθώς και η αμηχανία με την οποία προσεγγίζουν το σοβαρό αυτό γεγονός η κυβέρνηση και το υπουργείο. Το κυβερνών κόμμα έσπειρε ανέμους, απέφευγε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον πολιτικών προσώπων, δικαιολογώντας, έμμεσα και άμεσα, πράξεις βίας για μικροκομματικούς και ευτελείς σκοπούς.

Σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες και απειλούν την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία. Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας».

Ερωτήματα προκαλεί ο ρόλος της αστυνομίας αλλά και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για το πόσο έγκαιρα κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση δικαιοσύνης. Το Αυτόφωρο παρήλθε και έτσι οι δράστες έχουν εξαφανιστεί, με την υπόθεση να περνά πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών για να συνεχιστούν οι έρευνες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ