2015-11-12 14:13:08
Φωτογραφία για Στην τελετή της Ημέρας των Παλαιμάχων στις Βρυξέλλες παρέστη ο Στρατηγός Κωστάρακος
Πρώτη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ υπό την προεδρία του

Στη σημερινή (χθεσινή) ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του Βελγίου αλλά και των εμπολέμων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, καθώς και στην πρώτη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως υπό την προεδρία του συμμετείχε ο νέος επικεφαλής αυτής, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

 Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (χθες) το πρωί ο νέος Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC ) Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, παρέστη στην ετήσια επιμνημόσυνη τελετή στη μνήμη του Αγνώστου Στρατιώτη, των νεκρών των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και των στρατιωτών, οι οποίοι έπεσαν στη διάρκεια των ειρηνευτικών αποστολών από το 1945. Η τελετή αυτή πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, παρουσία του Βασιλέως του Βελγίου, των Προέδρων της Βουλής και της Γερουσίας της χώρας, κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτής της εκδηλώσεως ο Στρατηγός Κωσταράκος κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων μαχητών.


 Αξίζει να σημειωθεί ότι η 11η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί σε πλήθος χωρών (Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ κ.λπ) ως η «Ημέρα των Παλαιμάχων», καθώς την ημέρα αυτή, το 1918, πραγματοποιήθηκε η Ανακωχή (“Armistice”), που σηματοδότησε το τέλος του αιματηρού Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Είναι ημέρα μνήμης για όλους όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους στη διασφάλιση της ελευθερίας μας και στους οποίους σήμερα αποτίνουμε φόρο τιμής.», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικώς.

 Τέλος, σήμερα επίσης το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, σε επίπεδο Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των κρατών-μελών), υπό την προεδρία του νέου Προέδρου της Στρατηγού Κωστράκου. Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/article/329906/stin-teleti-tis-imeras-ton-palaimahon-stis-vryxelles-paresti-o-stratigos-kostarakos
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ