2015-11-13 08:22:42
Φωτογραφία για ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΝΩ...
Συνεχείς είναι οι διαπραγματεύσεις με 

το κουαρτέτο των θεσμών

Ανεβάζουν λοιπόν ρυθμούς κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο προκειμένου μέχρι αύριο Σαββάτο να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία ενώ για μεθαύριο Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Euro Working Group, από το οποίο η ελληνική πλευρά αναμένει να εγκριθεί η εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε χθες, με διευρυμένη σύνθεση, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ, Ευ. Τσακαλώτου και των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και Τρ. Αλεξιάδη, του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί και σχεδιάστηκαν οι επόμενες ενέργειες. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός, καθώς συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό. 


Παράλληλα σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το ασφαλιστικό παρουσία του Γ. Κατρούγκαλου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει χώρα και το απαραίτητο κομματικό «μασάζ», αφού η συμφωνία με τους δανειστές θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη με την επιστροφή του Αλ. Τσίπρα από την Τουρκία.  Στη συνεδρίαση έχει κληθεί και η βουλευτής του κόμματος Ελ. Αυλωνίτου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία της σε εκπομπή του Mega όπου υπήρχε κομματικό εμπάργκο.  

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο από τη χθεσινή τρίωρη σύσκεψη των Τσακαλώτου-Σταθάκη-Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των θεσμών, όσο και από την προχθεσινή συνάντηση του κουαρτέτου με τον Γ. Σταθάκη προέκυψε ότι οι Βρυξέλλες πέρα από τις εκκρεμότητες του Οκτωβρίου, όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, οι αλλαγές στις 100 δόσεις, οι τιμές των γενοσήμων, οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και στην ηγεσία του ΤΧΣ, επιδιώκει μέχρι και το τέλος της άλλης εβδομάδας, που θα βρίσκεται στην Αθήνα για να συνυπογραφεί το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού του 2016, να βάλει πάνω στο τραπέζι Ασφαλιστικό, «κόκκινα» δάνεια και νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Σήμερα τα μέλη του κουαρτέτου των θεσμών θα έχουν νέα συνάντηση με τους κ.κ. Τσακαλώτου-Σταθάκη-Χουλιαράκη. Ειδικότερα στο θέμα των «κόκκινων» δανείων ο κ. Σταθάκης, μετά την προχθεσινή συνάντησή του με την πλευρά των δανειστών έκανε λόγο για «συνολική στρατηγική» αντιμετώπισης τους η οποία θα εμπεριέχει και τους τρόπους εκκαθάρισης των επιχειρηματικών δανείων.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ