2015-11-13 09:00:35
Φωτογραφία για Παίρνει…μπροστά η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας! Ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης για αγορές στα νοσοκομεία
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Health Report.gr

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι μήνες, να αρχίσει τις άγριες πιέσεις η τρόικα, για να αρχίσει να διαφαίνεται κάτι στον …ορίζοντα από την περιβόητη Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).

Η ΕΠΥ τα τελευταία χρόνια κινούνταν με ρυθμούς …χελώνας καθώς όταν και αν ξεκινούσε κάποιο διαγωνισμό για αγορά υλικών, το έπραττε με καθυστερήσεις και με διαδικασίες γραφειοκρατικού τύπου που ολοκληρώνονταν σε κάτι… χρόνια. Όσοι τουλάχιστον από αυτούς ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Μετά από μήνες η ΕΠΥ φαίνεται ότι ξεκινά να αξιολογεί σε πρώτη φάση τουλάχιστον τις διάφορες οικονομικές προσφορές που φθάνουν για την αγορά υλικών.

Για το λόγο αυτό βέβαια συστήθηκε και ειδική επιτροπή, στα πρότυπα βέβαια του …ταχύ ρυθμού του δημοσίου.

Με απόφαση της Προέδρου Πετρούλας Σαρτζετάκη, κόρη του άλλο προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, συνεστήθη ειδική επιτροπή αξιολόγησης των οικονομικών προφορών τόσο για υλικά όσο και για υπηρεσίες.


Η επιτροπή αποτελείται από:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.Γουλιέλμου Μαρία – Υπάλληλος της Επιτροπής

2.Κολοβός Ευάγγελος – Υπάλληλος της Επιτροπής

3.Μπουρδανιώτη Μαρία- Υπάλληλος της Επιτροπής

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Μαραυγάκη Ευαγγελία – Υπάλληλος της Επιτροπής

2. Ράπτης Νικόλαος – Υπάλληλος της Επιτροπής

3. Παπαβασιλείου Βασίλειος – Υπάλληλος της Επιτροπής

Η επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει τις προσφορές των διαγωνισμώνπρομηθειών, υπηρεσιών ή έργων που, με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή. Βέβαια σε ειδικές περιπτώσεις με Απόφαση Προέδρου μπορεί να οριστεί διαφορετικό κριτήριο επιλογής. Επίσης τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να συντάξουν ειδική έκθεση αξιολόγησης προσφορών προς το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης.

Ωστόσο η συγκεκριμένη επιτροπή φαίνεται πως και πάλι δε…φθάνει. Στις περιπτώσεις όπου θα απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εμπειρία, όπου δηλαδή δε θα αρκεί η σύγκριση των οικονομικών δεδομένων, τότε θα μπορεί «η σύνθεση της Επιτροπής να τροποποιηθεί αναλόγως και ανά περίπτωση με την προσθήκη υπαλλήλου/ων που να διαθέτουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην σχετική απόφαση της Πετρούλας Σαρτζετάκη.

Και για να …επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις η πρόεδρος της ΕΠΥ με μια απλή απόφασή της θα μπορεί να προσθέτει υπαλλήλους με μια απλή απόφασή της «χωρίς την διενέργεια νέας Δημόσιας κλήρωσης» όπως τονίζεται.

Πάντως δεν είναι τυχαίο πως κάτι φαίνεται να ξεκινά στην ΕΠΥ.

Οι τροϊκανοί εδώ και καιρό πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με το θέμα των διαγωνισμών στα νοσοκομεία.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει την απορία τους πως έχουν μπλοκάρει όλοι οι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία που πραγματοποιούνται μέσω τηςΕπιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).

Να σημειωθεί πως η ΕΠΥ παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες, με τουςδιαγωνισμούς να καθυστερούν ακόμη και χρόνια. Είναι ενδεικτικό πως πολλοί διαγωνισμοί προκηρύσσονται αλλά στην πορεία δεν υλοποιούνται ποτέ, λόγωδυσκίνητων γραφειοκρατικών μηχανισμών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ