2015-11-14 16:42:48
Φωτογραφία για Και τώρα τι; - Η νέα ισλαμιστική επίθεση στην Γαλλία θα είναι η αφορμή για επέμβαση της Δύσης κατά του Άσαντ;
Τις τελευταίες ώρες η Γαλλία θρηνεί με την Ευρώπη να βρίσκεται αντιμέτωπη με την δική της 11η Σεπτεμβρίου. Όμως την 11η Σεπτεμβρίου των ΗΠΑ ακολούθησαν οι στρατιωτικές επεμβάσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Τι μπορεί να επακολουθήσει τώρα;

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και αυτό ίσως ήταν το πρώτο μήνυμα για την εκστρατεία στη Συρία με πρόσχημα τους ισλαμιστές αλλά με στόχο την ανατροπή του Άσαντ τον οποίο ήδη έχουν επιχειρήσει να τοποθετήσουν στο ίδιο επίπεδο με τους δολοφόνους του ISIS.

pronews.gr

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όπου παρά τα όσα διατείνονται ότι χτυπάνε τους ισλαμιστές δεν έχουν πραγματοποιήσει παρά μόνο μερικά πλήγματα, ενώ πλέον καταφθάνουν ενισχύσεις που ακούνε στο όνομα του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle το οποίο φέρει 40 μαχητικά και ελικόπτερα εκ των οποίων τα 12 τύπου Rafale, το οποίο θα μεταβεί στην περιοχή του Περσικού Κόλπου στα μέσα Δεκεμβρίου αφού πρώτα περάσει από την Αν.Μεσόγειο.


«Η ανάπτυξη της αεροναυτικής μονάδας υποστήριξης γύρω από το αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκολ" αποφασίσθηκε ώστε αυτή να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον του ΝΤΑΕΣ (το αραβικό ακρωνύμιο του "Ισλαμικού Κράτους") και των οργανώσεων που συνεργάζονται μαζί του», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας.

Στη δήλωση προστίθεται ότι το Παρίσι υποστηρίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μια πολιτική μετάβαση στη Συρία, αλλά τονίζεται ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αποτελέσει μέρος του μέλλοντος της χώρας.

Ήδη 6 μαχητικά τύπου Mirage-2000D/N βρίσκονται στην Ιορδανία ενώ 6 Rafale επιχειρούν από τη γαλλική βάση στα ΗΑΕ. Η πλέον πρόσφατη επιχείρηση ήταν όταν 2 γαλλικά Mirage εκτέλεσαν πλήγμα ακριβείας με βόμβα GBU-24 εναντίον των ισλαμιστών κοντά στην περιοχή του Deir ez-Zor.

Φαίνεται ότι η Δύση θέλει με κάθε τρόπο να συγκροτήσει έναν συνασπισμό δυνάμεων με τον οποίο θα μπορέσει να εκτελέσει επιθέσεις εναντίον κάθε αντιπολιτευόμενου προς αυτή στόχους συμπεριλαμβανομένης και της επίσημης κυβέρνησης της Συρίας! 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι δηλώσεις της Τουρκίας αλλά και η μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και αυξημένη ετοιμότητα καταγράφεται σε όλη τη νότια και νοτιο-ανατολική Τουρκία.

Ειδικότερα:

Στα σύνορα με τη Συρία, έχουν αναπτύξει 11.000 στρατιώτες οι οποίοι θα επιχειρήσουν να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις υποτίθεται κατά του ISIS, στη Β.Συρία και συγκεκριμένα στη δημιουργία Ζώνης Ασφαλείας (Free ISIS Zone) από την ISIS στην περιοχή Τζαράμπλους και Αζέζ, δυτικά του Ευφράτη ποταμού. 

Η παραπάνω δυνάμεις έχουν ετοιμότητα άμεσης εισόδου στη Συρία και ανάληψης δράσης. Τις επιχειρήσεις θα υποστηρίξει αεροπορική δύναμη 60 περίπου Α/Φ του διεθνή συνασπισμού(ήδη βρίσκονται 6 αμερικανικά F-15SE στο Ιντσιρλίκ και θα φτάσουν τα 12 ενώ ακόμα 12 Α-10 έχουν εγκατασταθεί σε συνδυασμό με τα UCAV Reaper) και εξοπλισμένα UAV που θα εγκατασταθούν στην ΑΒ του Incirlik, καθώς και αεροπορικά μέσα της ΤΑ. 

Εδώ θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή... Και αυτό γιατί Η Ρωσία δνε έχει σταματήσει να ενισχύει τις μονάδες που επιχειρούν τόσο σε επίπεδο μαχητικών όσο και σε επίπεδο αντιαεροπορικών όπλων S-400 και μονάδων εδάφους όπως η πρόσφατη ενίσχυση με άρματα Τ-90Α. 

Το ΝΑΤΟ έκανε την αρχή

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η διεθνής συμμαχία θα σταθεί στο πλευρό της Γαλλίας "ισχυρή και ενωμένη" κατά της τρομοκρατίας. "Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος από τις τρομερές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων, με όλους αυτούς που επλήγησαν και με τον λαό της Γαλλίας", σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. "Στεκόμαστε ισχυροί και ενωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει ποτέ την δημοκρατία", πρόσθεσε.

Σύσσωμη Δύση συμπαραστέκεται στην Γαλλία και... δηλώνει αποφασισμένη για ισχυρή αντίδραση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει ομόφωνα τις "βάρβαρες και δειλές τρομοκρατικές επιθέσεις" που διαπράχθηκαν με όπλα και βόμβες σε διάφορες τοποθεσίες του Παρισιού, μεταξύ των οποίων ένα στάδιο και ένας μεγάλος χώρος εκδηλώσεων, ενώ ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι "στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του γαλλικού λαού".

Οι επιθέσεις αυτές "δεν αποτελούν μόνον μια επίθεση κατά του Παρισιού", αλλά "μια επίθεση εναντίον όλης της ανθρωπότητας και των οικουμενικών αξιών μας", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας από τον Λευκό Οίκο και ανέφερε στα γαλλικά το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης: "Liberte, Egalite, Fraternite" (Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη).

Παράλληλα και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι καταδίκασε "τις αποτρόπαιες" αυτές τρομοκρατικές ενέργειες και σημείωσε ότι συνιστούν "μια επίθεση εναντίον όλης της ανθρωπότητας". "Στεκόμαστε απόψε στο πλευρό του γαλλικού λαού", πρόσθεσε.

Καθώς οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον κάνουν λόγο για αναθεώρηση της έως τώρα στάσης της αμερικανικής κυβέρνησης στο συριακό. Ίσως αυτό το χτύπημα ήταν η πρόφαση που ζητούσαν για να ανοίξουν οι

Ο Ερντογάν καλεί σε "συναίνεση της διεθνούς κοινότητας" στον αγώνα "εναντίον της τρομοκρατίας"

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τα «πιο βαθιά του συλλυπητήρια» στη Γαλλία μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι χθες Παρασκευή και κάλεσε να υπάρξει «συναίνεση της διεθνούς κοινότητας» στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας».

«Ο στόχος των ειδεχθών επιθέσεων στο Παρίσι είναι η ανθρωπότητα ολόκληρη. Η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά αυτές τις επιθέσεις», έγραψε από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Καθώς η χώρα μας γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες της τρομοκρατίας, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την οδύνη που βιώνει η Γαλλία τώρα», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά.

Βέβαια πέρα από τα κροκοδείλια δάκρυα η Τουρκία είναι άμεσα υπεύθυνη για την γιγάντωση του ISIS. 

Η Δύση για ακόμα μια φορά θα ήθελε να δει στην Συρία ένα αντίστοιχο με τη Λιβύη σκηνικό. Ανατροπή του Άσαντ όπως με τον Καντάφι και διάλυση της Συρίας σε μια χώρα που θα σπαράσσεται από εμφυλίους πολέμους όπου ομάδες πολεμαρχών θα διαγκωνίζονται για την εξουσία. 

Ελάχιστες ώρες μετά τις επιθέσεις το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για αυτές, γνωστοποιώντας ότι Λονδίνο και Ρώμη είναι οι επόμενοι στόχοι. 

Τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα αναμένεται να επισκιάσουν τις εργασίες της συνόδου των G20, που συνέρχεται αύριο στην Αττάλεια της Τουρκίας και όπου αναμενόταν να συζητηθούν θέματα όπως η παγκόσμια ανάπτυξη, η εκκίνηση των δημοσίων επενδύσεων και η διασφάλιση χρηματοδοτικών πλαισίων, η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η ενεργειακή επάρκεια και η επισιτιστική ασφάλεια.

Αν και όλα τα παραπάνω σχετίζονται στις προεκτάσεις τους με τη γεωπολιτική αστάθεια των ημερών, η επίθεση της Παρασκευής σε συνδυασμό με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά δεν... αφήνει "περιθώρια" στις ηγεσίες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη παρά να υιοθετήσουν πολεμική στάση αναφορικά με τη συριακή σύγκρουση, που αυτή τη στιγμή τροφοδοτεί την ανωμαλία στις διεθνείς σχέσεις!

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές...
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ