2015-11-14 18:23:28
Φωτογραφία για Γαλλία, διδάσκεις ξανά την ανθρωπότητα: Έτσι κερδίζεται το κτήνος... - Κουράγιο!
Μιλώ με φίλη μου στο Παρίσι Μου λέει: -πριν ενεργοποιηθεί η επίσημη κατάσταση έκτακτου συναγερμού, οι γιατροί και νοσοκόμοι ήταν στις θέσεις τους στα δημόσια νοσοκομεία, έχοντας απλώς ακούσει στις ειδήσεις οτι εγινε μακελειό. 

Από μόνοι τους, πριν τους καλέσει οποιοσδηποτε, πριν χτυπησει κανένα alert. Τα ταξί μετέφεραν δωρεάν τον κόσμο από τα σημεία των επιθέσεων. Σπίτια κοντά στις πληγείσες περιοχές ανοιξαν και φιλοξένησαν ανθρωπους που δεν είχαν πού να μείνουν. Το πρωί ο υπεύθυνος αιμοδοσίας των παριζιάνικων νοσοκομείων δήλωσε ότι η αθρόα προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών υπερκάλυψε τις ανάγκες σε αίμα των θυμάτων.

Μου λέει: -υπάρχει ένα κλίμα διάχυτου συλλογικού πένθους για τους τυχαίους, αθώους νεκρους και μια κοινή αίσθηση ότι πρέπει να μην καθηλωθούμε από τη φρίκη που μας παραλύει.

Μου λέει: -θα διοργανωθεί σίγουρα συγκέντρωση. Θα πάμε, αν και μας προειδοποιούν κάθε φορά (και στην περιπτωση charlie) ότι στο κεφάλι το τρελό των φονιάδων το συγκεντρωμένο πλήθος ειναι ιδανικό πεδίο για επίδειξη δυνάμεως. Θα πάμε, όμως. Όλοι θα πάμε.

Γαλλία, διδάσκεις ξανα την ανθρωπότητα:

Ελευθερία-Ισότης- Αδελφότης.

Έτσι κερδίζεται το κτήνος. Έτσι νικιέται ο τρόμος.

Έτσι μένουμε Ευρώπη.

Κουράγιο!

Κουράγιο!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ