2015-11-16 22:04:07
Φωτογραφία για Γιάννης Μιχελογιαννάκης: «Οφείλουμε να διεκδικούμε και να διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Κρατούμενος είναι ο άνθρωπος που στερείται μόνο το δικαίωμα της ελεύθερης κίνησης... Οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν και αυτοί δικαιώματα. Κάθε κρατούμενος έχει το δικαίωμα α) να σιτίζεται (αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος σίτισης στην Ελλάδα είναι 5 ευρώ/κρατούμενο το οποίο είναι μικρό, ενώ τα μπακάλικα των φυλακών αισχροκερδούν εις βάρος των κρατουμένων), β) να μορφώνεται, γ) να του παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, γ) να τηλεφωνεί, δ) να δέχεται επισκέψεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ε) να έχει ερωτική συνεύρεση, στ) να δίδονται τα εισιτήρια μετάβασης στις φυλακές (το 70% είναι άποροι και δεν έχουν επισκεπτήρια), ζ) να ψυχαγωγείται κα.

Σήμερα στις φυλακές υπάρχουν 12.000 περίπου κρατούμενοι την ώρα που η χωρητικότητα τους είναι 9.200 κρατούμενοι. Στις παραπάνω θέσεις υπολογίζονται οι θέσεις στις κλειστές φυλακές, ενώ δεν υπολογίζονται εκείνοι οι οποίο είναι στα κρατητήρια.

Το κόστος ανά κρατούμενο, αν συνυπολογίσουμε την συντήρηση των φυλακών και την μισθοδοσία του προσωπικού, ανέρχεται στις 28.000 ευρώ κατ’ έτος. Δηλαδή μιλάμε για έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, όταν για παράδειγμα στην Ολλανδία για τον ίδιο αριθμό ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2 δις ευρώ.

Τα δικαιώματα των κρατουμένων είναι σημαντικά.

Οφείλουμε να τα διεκδικούμε και να τα διαπραγματευόμαστε." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ