2015-11-17 01:26:05
Φωτογραφία για Ερώτηση Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη, για τις απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Φίλη, για τις... απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες κατέθεσε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Στην ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον Υπουργό πότε προτίθεται να αποστείλει τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει την ανησυχία για το ύφος και τη στρατηγική που επιδεικνύει στη διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας διακριτική μεταχείριση και νομιμοποίηση των αιτημάτων των καθαριστριών «με το κόκκινο γάντι», εις βάρος των υπόλοιπων εργαζόμενων καθαριστριών στα ελληνικά σχολεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες

Διανύοντας ήδη τον τρίτο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς, οι σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες
. Με επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, ενημερώνει τον Υπουργό Παιδείας ότι οι σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενες των 200 και των 300 ευρώ, παραμένουν απλήρωτες χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση ή έστω ενημέρωση από το Υπουργείο, για το πότε θα αποσταλεί η σχετική απαραίτητη πίστωση για την μισθοδοσία τους, παρόλο που ήδη έχει μειωθεί κατά 10%.

Τη στιγμή που καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τοποθετούνται σε θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια, ο Υπουργός Οικονομικών προσλαμβάνει 165 νέες καθαρίστριες σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου, η κυβέρνηση επαναπροσέλαβε τις περίπου 400 απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου και μετέθεσε 17 εξ αυτών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδεικνύει το ύφος και τη στρατηγική της στη διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού, επιχειρώντας διακριτική μεταχείριση και νομιμοποίηση των αιτημάτων των καθαριστριών «με το κόκκινο γάντι», εις βάρος των υπόλοιπων εργαζόμενων καθαριστριών στα ελληνικά σχολεία.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε προτίθεστε να αποστείλετε τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει διακριτική μεταχείριση εις βάρος των εργαζομένων σχολικών καθαριστριών;

Ο Ερωτών Βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης

Βουλευτής Β΄ Αθηνών Νέα Δημοκρατία Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ