2015-11-17 13:13:07
Φωτογραφία για Εξαφανίσεις γερόντων στην Ήπειρο...
Όχι και αραιά τελευταίως διαβάζουμε ανακοινώσεις για εξαφανίσεις γερόντων στην Ήπειρο, που αναζητούνται... Οι λόγοι, που εξαφανίζονται, μπορεί να είναι πολλοί. 

Ωστόσο γενικά να επισημανθεί (η κάθε περίπτωση ενδεχομένως να είναι ξεχωριστή) ότι οι γέροντες βλέπουν να τους εγκαταλείπουν σιγά-σιγά οι σωματικές τους δυνάμεις, να μη μπορούν να φροντίσουν πλέον για τον εαυτό τους και να έχουν ανάγκη από τη βοήθεια άλλων. Βιώνουν συγχρόνως ταγηρατειά ως προσέγγιση προς το τέλος της επίγειας ζωής. 

Είναι λοιπόν ευνόητο ότι και η σωματική αδυναμία και εξασθένηση, αλλά και η συναίσθηση ότι σε λίγο πλησιάζει ο θάνατος, δημιουργούν οξύτατο υπαρξιακό πρόβλημα, που προκαλεί πολλές φορές θλίψη και απογοήτευση. Το υπαρξιακό μάλιστα αυτό πρόβλημα μεγαλώνει όταν προστίθεται η κοινωνική αναλγησία και απόρριψη των γερόντων, όταν αντιλαμβάνονται ότι προκαλεί προβλήματα η παρουσία τους. Ο σεβασμός και η φροντίδα για το γήρας αποτελούν σπουδαία παραδοσιακή παρακαταθήκη, που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε απέναντι στους διαλυτικούς ανέμους του εκμοντερνισμού και της υλοκρατίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ