2015-11-17 14:41:08
Φωτογραφία για Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες του Παρισιού
Γαλλία και Βέλγιο έχουν ξεκινήσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για να... εντοπίσουν και να συλλάβουν ανθρώπους που πήραν μέρος ή εμπλέκονται με κάποιον τρόπο στις επιθέσεις στο Παρίσι την Παρασκευή. Πιστεύουν πως θα συλλάβουν και τους "αρχηγούς".

Στο κείμενο ακολουθεί μία λίστα με τα ονόματα των επτά νεκρών βομβιστών, αλλά και άλλα ονόματα που είναι υπό έρευνα από τις αρχές.

Οι νεκροί βομβιστές

Ισμαίλ Ομάρ Μοστεφάι (Ismail Omar Mostefai), 29 ετών. Γάλλος αλγερινής καταγωγής ήταν στην επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν. Έζησε για ένα διάστημα στην περιοχή του Σαρτρ, νοτιοδυτικά του Παρισιού. Γεννήθηκε στο Κουρκουρόν, νότια της πρωτεύουσας.

Το όνομα του εμφανίζεται στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες το 2010 με την ειδοποίηση "S" για ριζοσπαστικοποίηση. Θεωρείται πως ταξίδεψε στην Τουρκία στα τέλη του 2013, ενώ οι άνθρωποι που διεξάγουν την έρευνα πιστεύουν ότι πήγε και στην Συρία, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Ανώνυμη τουρκική κυβερνητική πηγή υποστηρίζει πως η Τουρκία ενημέρωσε τη Γαλλία για τον Μοστεφάι τον δεκέμβριο του 2014, αλλά και τον Ιούνιο του 2015, έλαβε όμως ανταπόκριση μετά τις επιθέσεις.


Σάμι Αμινούρ (Samy Amimour), 28 ετών επίσης εμπλέκεται στην επίθεση στο Μπατακλάν. Γάλλος από το Ντρανσί, Σεν Ντενίζ, βόρεια της πόλης. Από το τέλος του 2013 υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Από τον Οκτώβρη του 2012 το όνομά του ήταν συνεχώς από τα πρώτα σε έρευνες των αρχών, ως υπόπτου για σχέσεις με τρομοκράτες, αλλά και επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Υεμένη, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα. Δικαστική πηγή πρόσθεσε πως μάλλον είχε πάει στη Συρία στα τέλη του 2013.

Μπραχίμ Αμπντεσλάμ (Brahim Abdeslam), 31 και αδελφός του Σαλά Αμπντεσλάμ, πρόσωπο το οποίο ακόμα διαφεύγει. Γάλλος, ζούσε στο Βέλγιο. Ανατινάχθηκε στο Κόμπτον Βολτέρ (Comptoir Voltaire) καφέ. (Δικαστική πηγή)

Μπιλάλ Χαντφί, 20 χρόνων. Αναμεμειγμένος στην επίθεση στο στάδιο στο Παρίσι. (Δικαστική πηγή)

Άλλοι, ακόμα άγνωστοι:

Καμικάζι που ανατινάχτηκε στο Stade de France. Βρέθηκε διαβατήριο δίπλα από το πτώμα με το όνομα Αχμάντ Αλ Μοχάμαντ, 25 ετών (ημερομηνία γέννησης 10 Σεπτεμβρίου του 1990), από το Ινλίμπ, βορειοδυτικά της Συρίας. Ωστόσο, το διαβατήριο ελέγχθηκε και αποκαλύφθηκε πως τα δακτυλικά αποτυπώματα ανήκουν σε άλλον άνθρωπο ο οποίος με αυτό το όνομα εισήλθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2015, σύμφωνα με πηγή από τη γαλλική εισαγγελία.

Βασικοί ύποπτοι που διαφεύγουν

Αμπντελαμίτ Αμπαούντ (Abdelhamid Abaaoud), Βέλγος. Εκτιμάται πως είναι ο εγκέφαλος πίσω από τις επιθέσεις, ίσως και από την Συρία, όπως λέει δικαστική πηγή. Το ραδιόφωνο του RTL προσθέτει πως ο Αμπαούντ είναι κάτοικος του Μολεμπεέκ στις Βρυξέλλες. Τα βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος είχε εμπλακεί σε σειρά σχεδιαζόμενων επιθέσεων στην χώρα, επιθέσεις τις οποίες ματαίωσε η αστυνομία. Επίσης αναφέρθηκε στα μίντια τον περασμένο χρόνο, ως ο 27χρονος αδελφός ενός 13χρονου που άφησε το Βέλγιο για να γίνει μαχητής στη Συρία.

Σαλά Αμπντεσλάμ, 26 ετών γεννημένος στις Βρυξέλλες. Εξεδόθη ανακοίνωση από την αστυνομία. Ιδιαίτερα επικίνδυνος έχει νοικιάσει μαύρο Folkswagen Πόλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις στο Παρίσι.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ