2015-11-18 11:33:07
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Υπό το βάρος των νέων συνθηκών που δημιουργεί το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και λίγο μετά τη συνάντηση κορυφής των ηγετών του G20 στην Αττάλεια για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα, Τετάρτη, επαφές με την τουρκική ηγεσία. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να θέσει το ζήτημα της δημιουργίας hot spots στην Τουρκία και να ζητήσει τη συμβολή της Άγκυρας στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων των διακινητών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, μετά την πρωινή συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου στις 12:00 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στις 13:00 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπιών, ενώ έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου στις 14:30. Η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τους αρχηγούς των κομμάτων θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.


Λίγο πριν να αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία συμμετείχε στη σύνοδο του G20, στη διάρκεια της οποίας σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η καγκελάριος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές της με την τουρκική ηγεσία, ενώ αντάλλαξαν απόψεις και για το ταξίδι του Τσίπρα στη γειτονική χώρα.

Στις σημερινές επαφές του με τους Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε από κοινού στο πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτές τις ροές με έναν ανθρώπινο και αποτελεσματικό τρόπο» και να τονίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας για τη διαχείριση αυτών των ρευμάτων στο εσωτερικό της χώρας, για την υποστήριξη των προσφύγων, καθώς και για έναν ισχυρό μηχανισμό επανεγκατάστασης για τη νόμιμη είσοδό τους σε τρίτες χώρες.

Εκ παραλλήλου, ο Πρωθυπουργός θα θέσει και το θέμα της εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας για επανεισδοχή και για το πώς θα συντονίζονται καλύτερα οι δύο χώρες σε θέματα μετανάστευσης, αστυνόμευσης και ακτοφυλακής.

Έμεινε όρθια στην Τουρκία η Εθνική μας ομάδαΑξίζει να σημειωθεί ότι στο χθεσινοβραδινό ποδοσφαιρικό αγώνα, οι παίκτες της «γαλανόλευκης» μολονότι επιθετικά ήταν ακίνδυνοι, κατάφεραν να πάρουν ένα... ξεκούραστο «Χ». Το φιλικό παιχνίδι διεξήχθη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από τις εξέδρες μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή  για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ