2015-11-18 14:33:41
Φωτογραφία για Γρηγόρης Σαραφιανός: Είμαστε φορτωμένοι με κατασχέσεις
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός, αποτυπώνει στο Iatronet τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου.

ΙΑΤRONET.GR

«Ακόμη και με διψήφιο αριθμό κατασχέσεων είναι «φορτωμένες» κάποιες ιδιωτικές κλινικές της χώρας, δηλώνει αποκλειστικά στο Ιatronet, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός, αποτυπώνοντας την δυσχερή οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου.

Όπως αναφέρει, οι κατασχέσεις αυτές ξεκινούν για ποσά από 10.000 ευρώ και πάνω και έχουν γίνει από το σύνολο των συνεργατών των ιδιωτικών κλινικών, που είναι οι φαρμακοβιομηχανίες, οι προμηθευτές αναλωσίμων αλλά και το προσωπικό, οι οποίοι πρέπει και αυτοί κάποια στιγμή να πληρωθούν. Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει ο ίδιος, ότι υπάρχει ιδιωτική κλινική που σήμερα οφείλει δεδουλευμένα στο προσωπικό της 2 ετών και πάνω.


Μόνος υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και πλέον είναι μη αναστρέψιμη, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, είναι η κυβερνητική πολιτική και τα ληστρικά φοροεισπρακτικά μέτρα που έχουν παρθεί και συγκεκριμένα το clawback και το rebate. Όπως λέει, κάποτε ο κλάδος περιλάμβανε περίπου 200 ιδιωτικές κλινικές μεσαίες δυναμικής και σήμερα αυτές φθάνουν μετά βίας τις 150. Νούμερο που προβλέπεται να μειωθεί άμεσα καθώς έρχονται νέα λουκέτα στην αγορά.

Φήμες υποστηρίζουν ότι ήδη δύο κλινικές ετοιμάζονται να αναστείλουν την λειτουργία τους πριν από τα τέλη του έτους και μάλιστα έχουν ενημερώσει σχετικά οι διοικήσεις τους και το προσωπικό. Την ίδια στιγμή, ακούγεται ότι το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να καλέσει την διοίκηση κλινικής που εδρεύει στην Αθήνα, καθώς πληρώνει με έναντι το προσωπικό της την τελευταία τετραετία.

Το θέμα είναι, σημειώνει ο κ. Γ. Σαραφιανός, ότι για να μπορέσει ο κλάδος να ορθοποδήσει, πρέπει πρωτίστως να πληρωθούν οι κλινικές από το Δημόσιο για τις υπηρεσίες που έχουν παράσχει στους ασφαλισμένους. Μιλάμε, κατά τον ίδιο, για οφειλές που υπάρχουν από το 2007 μέχρι και σήμερα. Ειδικότερα, το ύψος των οφειλών της περιόδου 2007-2011 από τα παλιά ασφαλιστικά ταμεία είναι 150 εκατ. ευρώ και από 1/1/2012 μέχρι σήμερα προστίθενται άλλα 550 εκατ. ευρώ, φθάνοντας έτσι συνολικά τα 700 εκατ. ευρώ.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ