2015-11-19 02:18:08
Φωτογραφία για Φοράω την μαντίλα και με κοιτούν με φόβο [video]
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο, η ισλαμοφοβία στη Γαλλία αυξήθηκε κατακόρυφα.

Σε άρθρο που φιλοξενεί σήμερα η Telegraph, αναφέρεται ότι υπήρξε αύξηση έξι φορές πάνω στις ισλαμοφοβικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Περισσότερες από 220 αντι-μουσουλμανικές πράξεις καταγγέλθηκαν μέσα σε τρεις μήνες.

Τώρα, μετά τις τραγικές επιθέσεις στο Παρίσι, την Παρασκευή το βράδυ, δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί Γάλλοι μουσουλμάνοι ανησυχούν πως θα υπάρξει ακόμη μια, αλλά αυτή τη φορά πολύ μεγαλύτερη, αύξηση της ισλαμοφοβίας.

«Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι θα κατηγορήσουν την μουσουλμανική κοινότητα», λέει η Dounia Benallal, μία 23χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Etudiants Musulmans de France (Μουσουλμάνοι Φοιτητές στη Γαλλία).


«Μετά τις επιθέσεις στο Hebdo αντιμετωπίσαμε μια αύξηση της ισλαμοφοβίας η οποία έπληξε κυρίως τις γυναίκες μουσουλμάνες. Υπήρξαν σωματικές επιθέσεις από τους ανθρώπους στο δρόμο. [Οι επιτιθέμενοι] επικεντρώνονται κυρίως στις γυναίκες επειδή αυτές δε μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Ως μουσουλμάνα γυναίκα με μαντίλα, η Benallal ξέρει ότι είναι πιθανός στόχος για τους ρατσιστές. Η μαντίλα είναι ένα εμφανές σύμβολο της θρησκείας της, και έχει ήδη παρατηρήσει ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ την κοιτούν τώρα επίμονα στους δρόμους του Παρισιού.

«Από τον τρόπο που με κοιτάζουν μερικές φορές, αντιλαμβάνομαι ότι αισθάνονται φόβο. Με συνδέουν με τον ISIS και την τρομοκρατία. Γι 'αυτούς, είμαι υπεύθυνη για ό, τι συνέβη».

Αλλά η Benallal αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για τους τρομοκράτες. Απέφυγε τα hashtags όπως το #NotInMyName που χρησιμοποίησαν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες της για να καταδικάσουν τον Isil. Αντ 'αυτού, επέλεξε το #NousSommesUnis (#WeAreAllOne) για να δείξει αλληλεγγύη.

«Αυτό που κάνουν δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε θρησκευτικό σκοπό και το χρησιμοποιούν ως δικαιολογία. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα Ισλαμικό στις πράξεις τους. Γιατί πρέπει να ζητήσω εγώ συγγνώμη γι 'αυτούς;»

Πολλοί από τους μουσουλμάνους φίλους της ήδη άλλαξαν τη συμπεριφορά τους μετά τις επιθέσεις. Δεν βγαίνουν από το σπίτι μετά τις 6μμ και προσπαθούν να είναι πιο προσεκτικοί.

«Φροντίζω να μην είμαι ποτέ μόνη όταν είμαι έξω, ενώ προσέχω πάρα πολύ τους ανθρώπους γύρω μου. Μερικές φορές φοβάμαι. Είμαι ακόμα σε κατάσταση σοκ με ό, τι συνέβη. Ήταν απαίσια την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή - και εξακολουθεί να είναι.

«Αλλά δεν πρόκειται να αφήσω τον εαυτό μου να φοβηθεί. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας κάνουν να φοβόμαστε συνεχώς. Θέλουν να σπείρουν τον φόβο στη γαλλική μουσουλμανική κοινωνία, αλλά είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε όλοι Γάλλοι. Προσπαθώ να δώ τα θετικά».

«Έχω δει πολλά ενθαρρυντικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετοί άνθρωποι στο δρόμο μου λένε "εμείς γνωρίζουμε ότι δεν έχετε σχέση με αυτούς" εξηγεί. «Η πλειοψηφία των Γάλλων καταλαβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στο Ισλάμ και τον Isil».

Αρκετοί Γάλλοι Μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις του Παρισιού. Και λίγες ημέρες πριν, σε επίθεση αυτοκτονίας στη Βηρυτό σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν σουνίτες μουσουλμάνοι. Πέρυσι, μια έκθεση του ΟΗΕ διαπίστωνε ότι κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2014, ο ISIL ήταν «ο κύριος υπεύθυνος» για τον θάνατο 9.347 ανθρώπων στο Ιράκ.

«Την Παρασκευή σκότωσαν χωρίς διακρίσεις. Πολλοί Μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους. Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία και οι άνθρωποι αρχίζουν να το βλέπουν», προσθέτει η Benallal.

Αυτός είναι και ο λόγος που η νεαρή φοιτήτρια μάχεται κατά της προκατάληψης. Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν τη μαντίλα της, δεν χαμηλώνει πια τα μάτια. Τους χαιρετάει.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ