2015-11-19 08:36:08
Φωτογραφία για Κύπρος: Πουλήθηκε €11 εκατ. το κτήριο του Κτηματολογίου
Πουλήθηκε σε ξένους το κτήριο που στεγάζει το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Λευκωσίας στην Έγκωμη, έναντι €11 εκατομμυρίων, και αποτελεί αν όχι τη μεγαλύτερη, μιαν από τις μεγαλύτερες πράξεις που έγιναν στην πρωτεύουσα φέτος.

Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο" η πώληση έγινε μέσω της διάθεσης των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτηρίου σε ξένους, οι οποίοι ήθελαν να αποκτήσουν κυπριακή υπηκοότητα, αλλά ταυτόχρονα να έχουν και σταθερό εισόδημα από την επένδυση στην οποία θα προχωρούσαν. Η στέγαση των γραφείων Κτηματολογίου θα συνεχιστεί κανονικά και το ύψος του ενοικίου που καταβάλλεται από το κράτος είναι πέραν των €500.000 ετησίως.

Το κτήριο, που είναι κατασκευής του 2009, πέραν από το ισόγειο, διαθέτει άλλους τέσσερις ορόφους και δύο υπόγειους χώρους και πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για γραφειακούς χώρους. Το ολικό εμβαδόν του κτηρίου ανέρχεται στα 6.000 τετραγωνικά μέτρα και το εμβαδόν της γης στα 1.850 τ.μ.


Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για καλά εμπορικά ακίνητα, που αποφέρουν εισόδημα και ειδικότερα γι’ αυτά που είναι ενοικιασμένα στο κράτος.

Ως γνωστό, η άλλη μεγάλη πράξη που έγινε στην πρωτεύουσα ήταν εντός Οκτωβρίου και αφορά στην πώληση των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, κοντά στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η εξαγορά του ακινήτου έγινε από ξένο που πολιτογραφήθηκε Κύπριος πολίτης και με το αντίτιμο της πράξης να φτάνει στα €10,7 εκατ. Και τα δύο ακίνητα ανήκαν στον ίδιο Όμιλο εταιρειών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ