2015-11-19 12:37:06
Φωτογραφία για Θα αποκατασταθούν οι ζημιές στα αυτοκίνητα των τ/κ διαμηνύει ο Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί καταδικάζουν τα... επεισόδια της 16ης Νοεμβρίου 2015 εναντίον Τουρκοκυπρίων, και τάσσονται ενάντια στον ρατσισμό και το μίσος, αναφέρουν σε κοινή δήλωση, ύστερα από συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.“Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακιντζί καταδικάζουν απερίφραστα τα επαίσχυντα περιστατικά που συνέβησαν στις 16 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων Τουρκοκύπριοi έγιναν στόχος.Οι ηγέτες είναι ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και το μίσος, από οποιανδήποτε πηγή”, αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Επίσης, “διαβεβαιώνουν από κοινού ότι τέτοιες άθλιες πράξεις θα διερευνηθούν διεξοδικά και δεν θα περάσουν ατιμώρητες”.

“Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε στη διάρκεια αυτών των περιστατικών θα αποκατασταθεί και ο κ. Ακιντζί εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή τη δήλωση”, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Προσθέτει ότι “οι δύο ηγέτες δεν θα επιτρέψουν τέτοια απαράδεκτα περιστατικά να θέσουν σε κίνδυνο με οποιονδήποτε τρόπο τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, ιδιαίτερα την ώρα που καταβάλλουν ειλικρινείς προσπάθειες να βρουν λύση στο Κυπριακό”.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ