2015-11-19 15:28:06
Φωτογραφία για Guardian: H Γαλλία ζητάει να μπουν αυστηροί έλεγχοι στη ζώνη Σένγκεν
Αλλάζουν τα πάντα στην Ευρώπη μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αλλά... και τις απειλές για νέο κύκλο βίας. Η Γαλλία αξιώνει να αλλάξει το χαλαρό καθεστώς και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να δέχονται αυστηρούς ελέγχους όταν ταξιδεύουν στην ζώνη Σένγκεν.

Οσα ζητάει η Γαλλία περιλαμβάνονται σε τρεις σελίδες, τις οποίες δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η εφημερίδα Guardian, και θα συζητηθούν στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ την Παρασκευή.

Το Παρίσι μεταξύ άλλων ζητάει να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα ώστε να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς μέσα στην ΕΕ και να υιοθετηθούν τρόποι εύκολης ανταλλαγής πληροφοριών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σύμφωνα με το γαλλικό σχέδιο, όλοι οι Ευρωπαίοι που μπαίνουν ή βγαίνουν από τη ζώνη Σένγκεν πρέπει να υφίστανται αυστηρούς ελέγχους και να γίνεται διασταύρωση πληροφοριών μέσω βάσεων δεδομένων για τυχόν σχέσεις με τρομοκρατικούς πυρήνες.


Η Γαλλία επίσης ζητάει να αναπτυχθούν ευρωπαϊκές «ομάδες ταχείας αντίδρασης» στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, κάτι που η Αθήνα δεν θέλει όπως γράφει ο Guardian, και αξιώνει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι όλων των προσφύγων που μπαίνουν στην ΕΕ μέσω Τουρκίας.

«Απαιτούνται άμεσοι, ενισχυμένοι, συστηματικοί και συντονισμένοι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα για τα άτομα που δικαιούνται την ελεύθερη διέλευση εντός της ζώνης Σένγκεν» αναφέρει το έγγραφο.

Αν οι άλλες χώρες δεν κινηθούν γρήγορα, οι Γάλλοι προειδοποιούν ότι θα κινηθούν μόνοι τους εφαρμόζοντας τέτοια αυστηρά μέτρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ