2015-11-20 10:26:08
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΙΑ ΠΑΟ, ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Η μεγάλη της Σάντος σχολή έχει βγάλει τους κορυφαίους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές και έχει τροφοδοτήσει κατά καιρούς τον Ολυμπιακό με σπουδαίους άσους, όπως τον Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα και τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα.

Ο «Λούτσι» έχει γράψει τη δική του ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα, αφού έχει πετύχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά, ίσως το πιο φαντεζί, γκολ μέσα στη Λεωφόρο, και έβαλε τη σφραγίδα του στη μεγαλειώδη νίκη με 1-4 στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ηταν το φάουλ… ρουκέτα από τα 40 μέτρα!

Ηταν 21 Μαρτίου του 2001 όταν ο Θρύλος περνούσε σαν… τρένο ισοπεδώνοντας το σπίτι του μεγάλου αντιπάλου του, αποκλείοντάς τον από τα προημιτελικά του Κυπέλλου, και ο Λουτσιάνο θεωρεί ότι μπορούν οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα να κάνουν κάτι ανάλογο, όπως εξηγεί στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Γαύρο».

Βεβαίως, άλλο παιχνίδι εκείνο, που ήταν «ζωής ή θανάτου», αφού θα έκρινε μια πρόκριση, και άλλο αυτό του πρωταθλήματος, αν και ο Βραζιλιάνος προπονητής, πλέον, δεν διαχωρίζει τις διοργανώσεις. Και καλά κάνει, επειδή γνωρίζει ότι αυτά τα ντέρμπι έχουν μεγάλη σημασία και αυξάνουν το πρεστίζ, οπότε πάντα έχουν μεγάλη σημασία για τους οπαδούς του Θρύλου.


Στις επόμενες γραμμές που ακολουθούν οι απόψεις του Λούτσι, μπορείτε να καταλάβετε γιατί εκτιμάει πολύ το έργο του Μάρκο Σίλβα, τι λέει για το νέο προπονητή του ΠΑΟ, Αντρέα Στραματσιόνι, γιατί ξεχωρίζει τον Μπράουν Ιντέγε και τι περιμένει να δει στο Μόναχο κόντρα στον αγαπημένο του, Πεπ Γκουαρντιόλα. Για πρώτη φορά αποκαλύπτει και μια ανέκδοτη ιστορία από το 1-4 και τι είχε πει για τον εαυτό του στον κολλητό του, Τζιοβάνι, περιμένοντας να δει αν θα τον ξεκινούσε στην 11άδα ο Τάκης Λεμονής Επίσης δημοσιοποιεί τον λόγο για τον οποίο δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πάγκο κάποιας ομάδας και ποιος πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού τον ήθελε στον πλευρό του σε ομάδα της Superleague…

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρουμε όλοι τη θητεία σου στον Ολυμπιακό, αλλά θα ήθελα με το… μάτι του προπονητή να εξηγείς στον κόσμο τι περιμένεις να δεις στο ντέρμπι της Λεωφόρου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα κάθε ομάδας….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για μένα ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο φαβορί. Βλέπω ότι έχει περισσότερες επιλογές και έχει καταφέρει να κάνει μια καλή πορεία στο Champions League, ενώ και στο πρωτάθλημα είναι εντυπωσιακό το ξεκίνημα του με τις 10 σερί νίκες. Νομίζω ότι έχει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του Παναθηναϊκού, από τον οποίο υπερτερεί και σε σύνολο και σε ποιότητα ποδοσφαιριστών. Είναι καλύτερη ομάδα. Φυσικά σε ένα ντέρμπι δεν μπορείς να προεξοφλήσεις το αποτέλεσμα, όμως με αυτά τα δεδομένα πάνε οι δύο ομάδες στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ε: Δεν περιμένεις διαφορετικό τον Παναθηναϊκό σε αυτό το ματς;

Α: Γιατί, έκανε κάποια μεταγραφή και δεν το ξέρουμε (γέλια);

Ε: Οχι, δεν έκανε μεταγραφή, αλλά πήρε καινούργιο προπονητή…

Α: Πράγματι, στον νέο προπονητή θα ήθελα να σταθώ. Εχει αναλάβει μεγάλες ομάδες στο παρελθόν και σίγουρα διαθέτει κάποια εμπειρία, αλλά δεν έχω δει να καταφέρει και κάτι μεγάλο στην καριέρα του. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι ακριβώς η φιλοσοφία του και τι θα προσπαθήσει να κάνει ο Στραματσιόνι και ποιες θα είναι οι τελικές επιλογές του για το ντέρμπι. Ωστόσο, στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, εφόσον μείνει στο επίπεδο προηγούμενων εμφανίσεών του.

Ε: Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν θα βγάλει τον Ολυμπιακό έξω από τον ρυθμό του;

Α: Δεν νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να του δώσουμε τόσο μεγάλη σημασία, γιατί ο Μάρκο Σίλβα δεν κάνει μεγάλο ροτέισον. Και συμφωνώ πολύ με την τακτική του, μ’ αρέσει πολύ αυτός ο προπονητής και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την ομάδα. Προτιμάει να μην κάνει πολλές αλλαγές, διατηρεί σταθερό τον κορμό της 11άδας, και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, διότι οι παίκτες γνωρίζουν τι να περιμένει ο ένας από τον άλλον. Βλέπω ότι ο Πορτογάλος κάνει πολύ καλή δουλειά και μπράβο στη διοίκηση του Ολυμπιακού που τον επέλεξε. Εχει φέρει καλούς ποδοσφαιριστές και έχει ανεβάσει τόσο τον Κασάμι όσο και τον Σέρβο (εννοεί τον Μιλιβόγεβιτς), δημιουργώντας ένα ισχυρό κέντρο. Θεωρώ ότι σε συνδυασμό με την καλή ψυχολογία που έχουν αποκτήσει οι παίκτες δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τη διακοπή.

«ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡ Ο ΙΝΤΕΓΕ»

Ε: Τελικά ποιο είναι το στοιχείο που μετράει περισσότερο σε ένα ντέρμπι; Η ποιότητα των ομάδων, η προετοιμασία του αγώνα, η ψυχολογία ή όλα αυτά μαζί; Τι πιστεύεις εσύ ότι μπορεί να παίξει σπουδαία ρόλο από την εμπειρία που έχεις σε τέτοιους αγώνες;

Α: Το πάθος είναι πολύ σημαντικό στα ντέρμπι. Σίγουρα μετράνε οι μονάδες που έχει κάθε ομάδα, αλλά ξέρουμε ότι τα ντέρμπι είναι διαφορετικά παιχνίδια. Το πάθος είναι απαραίτητο για βγάλεις μέσα στο γήπεδο όλα τα πλεονεκτήματα που έχεις ως ομάδα.

Ε: Αν σου ζητούσα να ξεχωρίσεις έναν από τους παίκτες του Ολυμπιακού που ήρθαν φέτος στην ομάδα, μία από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, ποιον θα μου έλεγες και γιατί;

Α: Νομίζω ότι αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Ιντέγε. Βλέπω ότι στο πρόσωπό του ο Ολυμπιακός βρήκε ένα πραγματικό σύγχρονο σέντερ φορ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βοηθάει σε όλους τους τομείς. Πέρα από το τα γκολ που πετυχαίνει, τον βλέπουμε ότι κινείται συνεχώς μέσα στο γήπεδο, παίζει με πλάτη, είναι γρήγορος, σερβίρει στους συμπαίκτες του ασίστ και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που πήρε αυτόν τον ποδοσφαιριστή.

Ε: Ετσι είναι, αλλά μην ξεχνάς ότι η διοίκηση δαπάνησε και κοντά στα 6 εκατ. ευρώ για να τον φέρει. Δεν είναι απλώς τύχη αυτή η μεταγραφή…

Α: Σίγουρα δόθηκαν πολλά χρήματα, αλλά για πες μου για τον Ζάχοβιτς; Και τότε ο Ολυμπιακός είχε δώσει 10 εκατομμύρια και ήρθε και δεν έπαιξε τίποτα. Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία στο ποδόσφαιρο, πρέπει και να ξέρεις τι να αγοράζεις.

«ΣΤΑ… ΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ»

Ε: Μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό ματς απέναντι στην Μπάγερν. Βλέπεις τον Ολυμπιακό να έχει πιθανότητες να φύγει με χαμόγελα από το Μόναχο;

Α: Με όλο τον σεβασμό που τρέφω και για την Μπάγερν και την προσωπική τρέλα που έχω με τον Πεπ (εννοεί τον Γκουαρντιόλα), τον οποίο παρακολουθώ προσεκτικά από την εποχή που ήταν στην Μπάρτσα, θεωρώ ότι ο φετινός Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη γερμανική ομάδα. Και για μην παρεξηγηθώ, θέλω να τονίσω ότι η Μπάγερν είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Για μένα όλα είναι ανοικτά σε αυτό το ματς. Μπορεί ο Ολυμπιακός να «φάει» κάποια σφαλιάρα, μπορεί να έρθει ισοπαλία, μπορεί και να κερδίσει! Εκείνο που βλέπω είναι ότι η ομάδα έχει καλή ψυχολογία και μπορεί με έξυπνη τακτική να κάνει τη ζημιά στην Μπάγερν.

«ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ…»

Ε: Ωραία, μιας και ολοκληρώσαμε το ερωτηματολόγιο για τον φετινό Ολυμπιακό, θέλω να γυρίσουμε στην ομάδα που έκανε το 1-4 στη Λεωφόρο. Θα ήθελα να μου πεις μια ανέκδοτη ιστορία ή ένα παρασκήνιο από τα αποδυτήρια εκείνου του ματς…

Α: Θα σου πω κάτι που δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις εφημερίδες. Ξέρεις, σε εκείνο το παιχνίδι περίμενα να ακούσω την 11άδα για να μάθω αν θα αγωνιστώ. Είχα μεγάλη επιθυμία να παίξω, έλειπε και ο Τζόλε (είχε αγώνα με την εθνική Σερβίας), αλλά δεν ήξερα αν ο Τάκης Λεμονής θα με χρησιμοποιούσε. Την παραμονή του αγώνα στο ξενοδοχείο είπα στον Τζιοβάνι, που ήμασταν μαζί στο δωμάτιο, ότι αν δεν με έβαζε ο Τάκης θα σταματούσα τις προπονήσεις και θα ξανακατέβαινα… Ηθελα πολύ να παίξω γιατί ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι και τελικά δικαιώθηκα.

«Χάλασε με Παναιτωλικό»

Ο 43χρονος Λουτσιάνο γιατί δεν έχει αναλάβει κάποια ομάδα τώρα και μας εξήγησε: «Είχα πρόταση από τον Γιάννη Μαντζουράκη για να γίνω βοηθός του στον Παναιτωλικό, όταν ήταν να αναλάβει. Του απάντησα αρνητικά γιατί είχα δώσει τον λόγο μου σε άλλη ομάδα. Ομως, χάλασε με την άλλη ομάδα, αλλά δεν μπορούσα να κάτι με τον Παναιτωλικό. Είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να συνεργαστώ με τον κ. Μαντζουράκη. Αυτά έχει η ζωή. Περιμένω κάτι καλό και συνεχίζω να επιμορφώνομαι και να μαθαίνω καινούργια πράγματα» τόνισε ο Λουτσιάνο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ